Başta Genel Başkan Deniz Baykal ve Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, ile Düzce'ye gelen tüm CHP Milletvekilleri'nin hemen hepsinin ortak isteği bu seçimlerde “Düzce'den en azından bir Milletvkili istiyoruz” talipleri Pazar günü yapılan il kongresinde bir kez daha dile getirildi.
Grup Başkan Vekili Kılıçdaroğlu “Düzce Milletvekilleri'nin mecliste hiç sesi çıkımıyor. Bunu görünce bizlerde 'Düzce'nin sorunu yok' diye düşünüyoruz. Ama buraya geldiğimizde pek çok sorunu olduğu bize anlatılıyor. Ozaman görev önce siz CHP'lilere sonrada Düzcelilere düşüyor. Bu seçimde Ankara'ya bir temsilci gönderin ve sizin sorunlarınızı Meclise taşıyalım” dedi. Muğla Milletvekili Gürol Ergin'de aynı çağrıyı yaparak, “Şimdi tüm gözler CHP Düzce İl Başkanlığı görevine seçilen Basri Karslıoğlu ve yeni yönetim kurulunda. Karslıoğlu ve ekibinin yapacakları çalışmalarla Düzce'nin gelişmesi yeniden yapılanmasına ne gibi katkıları olacak. CHP Genel Merkezi'nin 'Düzce'den bir Milletvekili istiyoruz' taleplerini gerçekleştirmek için seçim döneminde nasıl bir çalışma yapacaklar ve CHP'ye artılar katacak vizyona sahip adaylar tesbit ederek bir Milletvekili çıkartabilecekmi.” ifadelerini kullandı.
CHP'liler yeni yönetimden umutlu ve iddialılar. Siyaset sahnesinde önümüzdeki günlerde neler yaşanacak bekleyip göreceğiz.