27 Şubat 2011'de damar iltihabı rahatsızlığı sebebiyle kaybettiğimiz bir dönem başbakanlık yapmış olan Necmettin Erbakan'ın ölümünün üstünden 3 yıl geçti. Ölümünün üçüncü yılında Necmettin Erbakan'ı Saadet Partisi Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, öğle namazı çıkışında Merkez Camii önünde helva dağıtarak rahmetle andı.

Helva dağıtımı yoldan geçenler ve namazdan çıkanlar tarafından yoğun ilgi gördü. Helva alabilmek için sıraya girenler aldıkları helvayı afiyetle yediler.

Saadet Partisinin düzenlemiş olduğu Erbakan'ın ölüm yıldönümü için helva dağıtımı etkinliğine Saadet Partisi Düzce Belediye Başkan Adayı Birkan Mertol ve Saadet Partisi Düzce İl Teşkilatı da katıldı. Belediye Başkan Adayı Mertol, akşam ve yatsı namazı arasında yine Büyük Camii'nde Mevlid-i Şerif okutacaklarını dile getirdi. 

Bugün muhterem liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'mızın üçüncü yıldönümü vesilesiyle Büyük Camii'de akşam ve yatsı namazı arasında Mevlid-i Şerif okutacağız.


Birkan Mertol, gündemdeki Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçmiş olduğu iddia edilen ses kayıtlarına da değindi.


Ses kayıtları Türkiye'de moda oldu, biz bu işten çok da memnun değiliz, bu manada Türkiyenin gidişatı iyi değil. Siyaset kirleniyor. Yani biz bu yapılan olayların çok doğru olmadığını söylüyoruz. Belden aşağıya vurmakla Türkiye'nin iyi yerlere gitmeyeceğine inanıyoruz.