AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun aday adaylık başvurularını kabul ettiği esnada “Diğer partiler aday bulmakta zorluk çekiyor. Eğer isterlerse aday bulmakta yardımcı olabiliriz.” söylemine MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz'dan yanıt gecikmedi. Danışmaz, “Bize çamur dolu ağzıyla sataşacağına, aday adaylık başvurularında neden 4’te 1 oranında düşüş yaşadığını açıklasın. İktidar partisi il başkanı, 2 dönem milletvekilliği ve iktidar partisinin il başkanlığını yapmasına rağmen yapamamış olduklarının ezikliğiyle çamur dolu ağzıyla partimize sataşmaktadır.”dedi.

 

4’TE 1’LİK DÜŞÜŞ YAŞANIYOR
2009 yılındaki yerel seçimlerinde AK Parti'nin daha çok aday adayı olduğunu dile getiren Danışmaz, “2009 yıllındaki yerel seçimlerinde 32 tane aday adayı varken neden bu yerel seçimlerinde aday adayı sayısı 9’a düştü. 4’te 1’lik bir düşüş söz konusu. Bu düşüş kendi şahsıyla mı ilgili yoksa AK Parti’nin demokratikleşme süreci içerisinde kamuoyunun gerçekleri görerek partiden kopmaların yaşandığının bir göstergesi mi?” diye konuştu.

Yine Kaşıkoğlu’nun “AK Parti’nin AK Parti’den rakibi yoktur” diyerek muhafeleti rakip olarak görmemesine de karşılık veren Danışmaz, “Bunu kamuoyu takdir edecektir. Kamuoyunun da takdirine her zaman saygımız vardır.”dedi.

AK PARTİ BİZİ İLGİLENDİRMEZ
Danışmaz, aday adaylıkları ile ilgili olarak da Cumayeri ve Çilimli adayları dışında bütün ilçelerdeki aday adaylıklarının belli olduğunu dile getirdi. AK Parti'den gelen aday adaylığı açıklamalarının MHP'yi ilgilendirmediğini söyleyen Danışmaz, merkez ve ilçe adaylarına ilişkin isim vermekten bir kez daha kaçındı. 

Haber; G.KARDUZ