Hiçkimseye can düşmanım demem
Düzce Eski Belediye Başkanı ve şuanda Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Keleş'ten İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu için "Can düşmanım" dediği yönündeki iddalara ve Öncü ekranlarından kendisi hakkında yaptığı değerlendirmelere jet yanıt geldi. İlk olarak AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu için "Can düşmanım" yorumunda bulunmadığını, sözlerini çarpıtıldığını vurgulayan Keleş, "Ben Mehmet Keleş olarak hiçkimseye can düşmanım demem. Ben o gazetenin daveti üzerine yaptığımız kahvaltıda "Dışarıdan baksanız Metin Beyle can düşmanı gibi gözüküyoruz" dedim. Metin Beyle can düşmanıyız gibi bir söz ağzımdan çıkmadı. Gündem yaratmak için haber o şekilde verilmiş. Can düşmanı olmamız için ya kavga etmişizdir ya da siyasi mücadeleye girmişizdir." dedi.
Kavgamızın sebebini çözmüş değilim
Kaşıkoğlu ile arasındaki soğukluğun yerel seçimlerden bu yana devam ettiğini doğrulayan ve gerekçe olarak ise o dönem milletvekili olan Kaşıkoğlu'nun kendi adaylığını engellemesini gösteren Keleş, "Ancak adaylığımı engellemesi can düşmanı olmak demek değil. Ben zaten Metin Beyin neden bana karşı böyle bir tavır içerisine girdiğini hala anlamış değilim. Yani kavgamızın sebebini çözmüş değilim. Hiç karşı karşıya gelmedik, örneğin milletvekilliği için gibi siyasi anlamda mücadeleye girmedik. Ben kendisine hala ya 'sayın vekilim' ya da benden küçük olmasına karşın 'ağabey' diyorum ve gördüğümde ayağa kalkıp ceketimi ilikliyorum." diye konuştu.
Kendisi de vekillikten oldu
Öncü TV'de yayınlanan Manşet programında Kaşıkoğlu'nun kendisi için "Düzce’nin karanlıktan aydınlığa çıkmasında, gelişmesinde önemli katkıları olmuştur. Partimin ilerlemesine katkısı olan herkesin başımın üstünde yeri vardır. Hiçbir kimseye önyargım yok." sözlerini de değerlendiren Keleş, "Zannedersem Metin Bey siyaseten yaptığı yanlışlar gördü. Benim adaylığımı engelledi ama kendisi de milletvekilliğinden oldu. Kaybettiği ortada." dedi.
Benden beklediğini bulamadı
Adaylığını neden engellemek istediği konusuna da değinen Keleş, "Metin bey benden beklediğini bulamadı. Kendisiyle çok yakından çalışacak birinin belediye başkanı olmasını istiyordu. Bir belediye başkanı milletvekilinin direk kontrolüne girmez. Aynı siyasi partidensen biraz daha müsamaha gösterilebiliyor ancak 'Ben ne dersem olacak' gibi bir tutum kabul edilemez." diye konuştu.
Metin bozdu o düzeltsin

Son olarak Kaşıkoğlu ile arasındaki kırgınlığın ancak Kaşıkoğlu'nun adım atmasıyla sona ereceğini vurgulayan Keleş, "Aramızda düzeltilmesi, çözüme kavuşturulması gereken durumlar var. Bu kırgınlığı kim başlattıysa o adım atacak. Bozan da Metin bey olduğuna göre gereken ilk adım ondan gelmeli" şeklinde konuştu.

Haber; C. ÜSTÜNER