CHP Kaynaşlı’da ilçe kongresini bugün gerçekleştirdi. CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, İl Başkanı Basri Karslıoğlu, merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü, il ve ilçe teşkilatları, AK parti İlçe Başkanı Erol Bayraktar ile partililerin katıldığı kongrede divan başkanlığını Kenan Varol yaptı.

Mevcut Başkan Cemal Çapar’ın tek aday olduğu kongrede Çapar önce 2011 yılı faaliyet raporunu okudu. Ardından yaptığı konuşmada, iktidar partisini ve Kaynaşlı Belediyesini eleştirdi. Çapar, yüzde 70’e yakın oy oranı ile Kaynaşlı’da belediyeyi alan iktidarın hiçbir hizmet vermediğini söyledi.

Bir karış yer kazandıramadınız

Çapar, kendisinin ilçeye okul yapılması için kazandırdığı arsanın şimdi AK parti tarafından paylaşılamadığını da söyleyerek, 10 yıldır ilçeye bir karış yer kazandırılamadığını savundu.

Çapar, “ Kızılay Toplum merkezinin arkasındaki arsayı ilçeye eğitim için kullanılsın diye kazandırdık. Şimdi orayı AK parti paylaşamıyor. Belediye Pazar, İl sağlık hastane olsun diyor. Biz tepkimizi koyduk. Burası eğitim amaçlı alınmıştır. Tabiki hastaneye karşı değiliz. Kaynaşlı’da hazine arazisi yok. Arazi kamulaştırın. 10 yıldır bir karış yer kazandıramadınız. Hazır yerleri rantçılara verdiniz.” Dedi.

Kaynaşlı’ya da CHPli Belediye Başkanı nasip olsun

Çapar, Yığılca ve Akçakoca’nın CHP’li belediye başkanlarının çalışmalarını imrenerek izlediğini söyledi ve Kaynaşlı’nın da CHPli bir belediye başkanı tercih etmesi halinde hizmet nedir göreceğini iddia etti.

Çapar, “ Yığılca ve Akçakoca belediye başkanlarının ilçeler yaptığı çalışmaları görüyorum. İnşallah Kaynaşlı’ya da böyle çalışacak belediye başkanı nasip olur. Biz hizmete talibiz. Kaynaşlı halkı hizmeti o zaman görür. Belediye seçimleri 2013 yılında yapılacak, halk bu kez CHP’ye fırsat vererek CHPli belediye başkanı nasıl çalışıyor görsün .” şeklinde konuştu.

Kul hakkını küçümsüyorlar

Kongreye katılan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in gündeminde de AK Parti vardı. Özkes, Ak parti’nin 10, CHP’nin ise 89 yıldır Müslüman olduğunu söyleyerek, “ din sadece AK Parti’nin dini değldir,” dedi.

Özkes, yarın AK Parti’nin yok olacağını, CHP’nin ise kıyamete kadar Müslüman olarak kalacağını belirtti.

Özkes, “ Türkan Saylan’ın cenaze namazını kıldırdım diye bana tepki gösterdiler. O bir bilim insanıydı tabiki öyle bir insanın cenaze namazını kıldırmaktan gurur duyarım. Herkes bana, hocam AK Parti’nin de cenaze namazını kıldır diyor ama ben kul hakkı yiyenlerin namazını kıldırmam diyorum çünkü bunlar kul hakkını küçümsüyor.” Dedi.

HABER:H.İŞCAN