Kurultay sürecinin yaşandığı Milliyetçi Hareket Partisi’nde Düzce’ye gelen Genel Başkan Adayı ve 24. Dönem Iğdır Milletvekili Sinan Oğan Öncü TV Ana Haber Bülteninin canlı yayın konuğu oldu. Canlı yayında soruları yanıtlayan Oğan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“Yanlışlar düzeltilmediği için aday oldum”

Oğan sözlerine aday olma nedenini paylaşarak başladı. MHP’nin iktidarın en büyük alternatifi olmasına rağmen iktidardan giderek uzaklaşmasının her ülkücü gibi kendisini de rahatsız ettiğini ifade eden Oğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Parti içerisindeki rahatsızlık bizim ifadelerimizle ortaya çıktı. Gördüğümüz bazı yanlışları ifade ederek uyarı görevimizi yerine getirdik. Bir taraftan da düzeltmek için uğraşıyorduk ancak iş öyle bir noktaya geldi ki artık dışarıdan bir uyarıyla bu sorunun çözülemeyeceği anlaşıldı. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri de bizim uyarılarımızın haklılığını ortaya koydu.”

MHP’nin iktidar potansiyeline sahip bir parti olduğundan söz eden Oğan, iyi bir yapılanmayla partinin ilk seçimlerde rahatlıkla yüzde 30 oy alabileceğini belirtti.

“Türkiye’de iktidar boşluğuyla birlikte bir de muhalefet boşluğu var”

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin uzun süren başkanlık sürecine karşılık her dönem oyunu arttıran bir partinin karşılarında bulunmasının işin tabiatına aykırı olarak ifade eden Oğan, gerekçelerini sıraladı. “Ortada terör, yolsuzluk, ekonomik kriz var. Birçok konu gündemimizi meşgul ederken muhalefetin bir iktidar alternatifi sunamaması, iktidarın ekmeğine yağ sürüyor. Türkiye’de iktidar boşluğuyla birlikte bir de muhalefet boşluğu var. AK Parti’nin iktidar olmasının sebebi, AK Parti’nin çok iyi olması değil, MHP’nin yeterli muhalefeti yapamamasıdır.”

AK Parti’de olmayan MHP’de olan 2 unsur…

Türk milletinin yüzde 70’inin milliyetçi muhafazakar tabandan geldiğini dile getiren Oğan, toplumun yüzde 70’ini oluşturan kesimin oy vereceği partiler sıralamasında MHP’nin 1. sırada olduğunu söyleyerek AK Parti'de olmayan fakat MHP’nin sahip olduğu iki unsuru izleyenlerle paylaştı. Oğan, “Birincisi AK Parti’de milliyetçilik yok. AK Parti'de olmayan Türk halkının benimsediği milliyetçilik MHP’de var. İkincisi ülkücüler İslam’ı yaşar ama AK Partili'ler bunun reklamını yapar. Gerçek Türk ve samimi Türk milliyetçisi olarak MHP bugün kahir ekseriyetinden oy alabilecek potansiyele sahiptir. Oy oturduğunuz yerde size gelmez. Seçimlerde çalışacaksınız, partinizi demokratik bir şekilde yöneteceksiniz. Türkiye’ye demokrasi getirme iddiasında olup, kendi partinizdeki demokrasi çabalarını boğarsanız olmaz.”

“Düzce MHP’nin kalesi olması gereken bir yerdir”

Oğan Düzce için düşünceleri dile getirdi. “Düzce MHP’nin kalesi olması gereken bir yerdir. Düzce’de 3. parti olmak bir şeyi değiştirmez. Sağdan da saysan soldan da saysan zaten 3 tane parti var. Önemli olan vekilimiz var mı? Merkez belediyemiz var mı, ilçe belediyelerimiz hak getire dolayısıyla Düzce’nin biz neresinde varız, yokuz. Bu Düzce’deki ülküdaşlarımızın günahı değil. Düzce’deki ülküdaşlarımızı ben biliyorum, dişiyle tırnağıyla, çoluğunun çocuğunun rızkını harcayarak çalışıyorlar. MHP Genel Merkezi'nde Türk siyasetini domine eden bir yapı olmadığı için orada bir rüzgar olmazsa burada yaprak kımıldamaz. Bunun faturası parti lideri ve genel merkez yönetim kadrosudur.”

“Salı’dan Salı’ya muhalefet yapmayan lider olacağım”

Oğan, MHP’nin ihtiyacı olan genel başkan profilini de tarif etti. “Televizyondan kaçmayan, Salı’dan Salı’ya muhalefet yapmayan, her platformda halkının yanında olan bir lider olmalıdır. Ben de böyle olacağım. O açıdan genç, dinamik buna enerjisi yeten lider olacağım. Teknolojiyi kullanması, dış politikadan haberi olması gerekir.

“Projesi olan tek adayım”

MHP’nin Düzce’deki 7 genel kurul delegesinin kurultaydaki oy tercihlerine ipotek koymak gibi bir düşüncesinin olmadığını belirten Oğan, özgür iradeleriyle oylarını kullanacaklarını kaydetti. Projesi olan tek aday kendisinin olduğunu aktaran Oğan, delegenin kendisini tercih etmesi için etkili olabilecek maddeleri sıraladı. “Birincisi bizim ülkücü milliyetçi çizgimizde hiçbir kırıklık olmamıştır. İkincisi MHP’yi demokratik bir şekilde yöneteceğimizi, Ak Sakallar Heyetini kuracağımızı, 3 dönem kuralını getireceğimizi, kontenjan uygulamasını sadece şehit ve gazi aileleri için tutacağımızı, ön seçimi getireceğimizi gibi projelerimiz var.”

“İlk seçimde yüzde 30 alırım”

Oğan, Anadolu’yu gezen bir aday olarak Genel Başkan Bahçeli’nin seçimde 1. turdan sonra çekileceğine dair öngörüsünü ifade etti. Sözlerini genel başkan olması halinde ilk seçimde alacağı oyun yüzde 30 olduğunu dile getirerek tamamladı.

Haber:Y.SEVER