7 Haziran parlamento seçimlerine bağımsız adaylarla girmeye hazırlanan Çoğulcu Demokrasi Partisi (ÇDP) Düzce milletvekili adayını da belirledi. Bugün diğer bölgelerde bağımsız adayların da katılım gösterdiği Düzce’de aday tanıtım toplantısı düzenlendi. Çoğulcu Demokrasi Partisi Düzce’de bağımsız aday Ayşe Pişkin ile seçime girecek.

Aday tanıtım toplantısında Çoğulcu Demokrasi Partisi (ÇDP) Genel Başkanı Kenan Kaplan, ülkenin çok önemli bir süreçten geçtiğini hatırlattı ve bu süreçte azınlıkta olanların varlıklarını örgütleme  ve siyasi anlamda temsil edilmeleriyle mümkün olduğunu belirtti.

BU ÜLKEDE SADECE TÜRK KÜRT YOK

Kaplan, “bilindiği gibi  Türkiye’de ab süreciyle başlayan ardından demokrasi süreciyle ve çözüm süreci adı altında son derece güdük bir anlayışa yürütülmekte. Ne yazıkki demokratikleşme süreci devletin ve siyasi iktidarın küritlerle anlaşarak Türkiye’nin tüm sorunları çözülecek mantalitesine indirilmiş. Bu ülkede sadece kürler, Türkler yok. Bu devlet ne Türk etnik nede Kürt etnik unsurunundur. Bu devlet Türkiye’de yaşayan Adigesi’yle Çerkez’iyle boşnağı’yla Arnavut’uyla tüm unsurlarıyla kurulmuş bir devlettir.” dedi.

GELİN BİRLİKTE İNŞAA EDELİM

Kaplan, ayrıca Düzce’de milletvekili adayı belirlerken, zorlandıklarını ve beklenilen ilginin gösterilmediği söyledi.  
Tanıtım toplantısında konuşan Bağımsız DÜzce Milletvekili adayı Ayşe Pişkin öncelikle özgeçmişi hakkında bilgi verdi. Pişkin ülkenin sessiz kahramanları olarak tabir ettiği etnik grupların dilini kültürünü tanıtma imkanına sahip olmak için yola çıktıklarını ifade ederek destek istedi.


Kardeşliği pekiştireceğiz diyen Pişkin, Düzce’nin “her varlığı benim için önemli gelin birlikte inşaa edelim.” diyerek çağrıda bulundu…Tanıtım toplantısında diğer illerin bağımsız milletvekili adayları da konuşma yaptı, kuruluş öyküsünü içeren slayt gösterilerine yer verildi. 

Haber;S.KAŞKIR