Düzce Milletvekili Prof.Dr.Celal Erbay yılbaşı mesajında duygularını şöyle ifade etti; “Bir yılı geride bırakıp, yeni yıl ile yeni bir başlangıca doğru yol alıyoruz. Pek çok açıdan zor geçen 2009 yılında özellikle dünyadaki mali krizin etkisiyle bazı ekonomik endişeler yaşamamıza neden oldu. Ancak hem dünyadaki kriz açısından hem de ülkemizin geleceği açısından umutlu olmamızı gerektirecek pek çok olumlu sinyallerin ışığı altında 2010 yılına girmekteyiz. 2009’da çekilen acıların önemli bir kısmı adeta bir doğum sancısı misali sonunda tüm ülkeye ve milletimize huzurlu ve mutlu günlerin gelmesini sağlayacak gelişmelerin sonucu olarak görülebilir. İnşallah, yeni yıl içinde ülkemizde sorunlu pek çok alanda önemli atılımların ve gelişmelerin yaşandığını hep birlikte göreceğiz.
Yeni yılda, geçmiş bir yılın muhasebesini yaparak, fert ve toplum olarak yapılan hatalardan ders çıkartıp geleceğe emin adımlar ile varmanın plan ve programı yapılmalıdır. Güzel yarınlar için hem maddi hem de manevi hazırlıklar yapılmalıdır.
Bütün bu beklenen güzel ve hayırlı gelişmelerin en önemli güç kaynağını hiç şüphesiz halkımızın birliği, bütünlüğü ve sağduyusudur. Şer odakları tarafından hazırlanan ve tezgahlanan çok sayıda oyunun bozulmasında elbette en büyük etken milletimizin bu özellikleri olagelmiştir. 2010 Yılı inşallah bu duygu beraberliğimizin pekiştiği ve daha da yeşerdiği bir yıl olacaktır.
Ülkemizin ve milletimizin huzur ve bekası temennisi ile tüm Düzceli hemşerilerimin yeni yılını kutluyor, yeni yılın tüm dünyaya ve Türkiye’ye hayırlar ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum.”