Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Düzce’nin eğitim seviyesi ile ilgili tespitlerde bulunurken, aynı zamanda eleştiriler de yaptı.

Bakan Çelik, Düzce’de eğitimin Türkiye ortalamasının gerisinde olmasını beş ana nedene bağladı. Bunlardan birincisinin Depremlerin ardından deneyimli öğretmenlerin kitlesel halde göç etmesi olduğunu belirten bakan, ikinci  olarak da deprem travmasına maruz kalan öğrencilerin şu anda ilköğretim son sınıflarda olmasının sınavlarda sıkıntıya neden olduğunu söyledi.

Bakan Çelik, Velilerin eğitim dışı  gelir kaynaklarına sahip olması nedeniyle ilgisiz olduğunu belirtirken,  Yüksek oranda taşımalı eğitimin de olumsuz etkileri olduğunu dile getirdi. Çelik son olarak şehrin bütün olarak yaşadığı yıkımın kurumlar ve eğitim üzerinde negatif etkisi olduğuna işaret etti.

Konuşmasında Düzce’de uygulanan Seviye Belirleme sınavlarını da eleştiren Milli Eğitim Bakanı  Hüseyin Çelik,   bunları doğru bulmadığını, çocukların adeta sınavkolik hale getirildiğini söyledi. Çocukların Arabacı beygiri olmadığını söyleyerek eleştirisini sertleştiren Çelik,  bakanlığın rehberlik servisinin sınav travması üzerinde araştırma yaptığını, bu sorunu kendimizin ürettiğini, ardından da çözüm arayışına girdiğimizi söyledi. Çelik, bu yapıya müdahale edileceğini, yanlış yöntemlerle doğru sonuç elde edilemeyeceğini söyledi.