Gölyaka MHP İlçe Başkanı Murat Altundal’ın Kültür Pakta Rant İddialarına cevap olarak Belediye Başkanı Nihat çelik bir basın toplantısı düzenledi. Çelik, imar planlarıyla turizm bölgelerini koruma altına aldıklarını söylerken, bu iddialarda bulunanları münferit olarak ilan ettiğini söyledi.
Bir karış yer sattırmadık
Çelik, “ MHP ilçe başkanı bazı iddialarda bulunuyor, bu konuda halkımızın doğrusunu öğrenmesi konusunda yardımcı olmak için basın toplantısı gerçekleştirdik. Arkadaşın iddiası haberin içinde nasıl bir çelişkide olduğunu gayet iyi gösteriyor. İddialar 3 ana noktada düğümleniyor, 1 tanesi Kültür Parkla ilgili, kültür parkın bin dönümlük kısmının ciddi firmalara satılacağı iddiası var, 2. İddia da 81 dönümlük bir alanın Milli Emlak tarafından 5 yıllığına kiraya verildiği ve bizimde böyle bir yağmalamaya da bizim seyirci kaldığımız iddia ediliyor. Bizim Kültür Park denen arazimiz bin dönüm değil, 2 bin dönümlük bir arazi, bu 2 bin dönümlük arazi Belediye sınırları içinde kalmasına rağmen buraların kiralanması veya satılması konusunda Belediye olarak yetki bizde değil. Bu konuda ki Belediyenin yaptıklarını burada ki çalışmalarını sunmak istiyorum. Bizim imar planlarıyla beraber değerlerimizi, Turizme ait yerleri koruma altına alıyoruz. Kültür Parkta satılan bir karış bir metre yer yok, böyle bir iddia varsa tamamen yalan. 14 yıldır Belediye başkanlığı yapıyorum hiçbir yerde 1 metre yer satmadık, bu iddiaların hiçbir aslı yoktur. Eğer satıldıysa kime satıldığını söylesinler, eğer satılmadıysa ben bu iddialarda bulunanları müfteri olarak ilan ediyorum.” Dedi.
MHP İlçe Başkanı Murat Altundal’ın, hayvancılık adına kiraya verildiğini iddia ettiği 81 dönümlük arazinin Kültür Park’la alakası olmadığını söyleyen Çelik, kiralamanın yasal olduğunu ifade etti.
Usulüne uygun kiralama
Çelik, “ Bir de 81 dönümlük bir arazinin kiraya verildiği iddiası var, bu konu doğru, Milli Emlak tarafından ilçemizde 81 dönümlük bir alan 5 trilyonluk yatırım yapmış Gölyaka Hayvancılık adındaki bir firmaya 5 yıllığına kiralanmış. Bu arazi kiralanmadan önce Belediyenin, kum çakıl, Taşkırma ve Mezbahane’nin bulunduğu bir alan Kültür Parkla bir ilgisi yok. bu alanın kiralanması konusunda ki iddialara bunu normal vatandaşlarımız bu kiralamaya itiraz edilebilir ama burada MHP ilçe Başkanı en son konuşacak kişi. Eğer bir yeri devletten kiralamak buradan iş yapmak suç gibi gösteriliyorsa bu suçun içinde MHP İlçe Başkanı var. Bu firma 20 kişi adam çalıştırıyor, Gölyaka’da ki birçok tarım alanından sılaj satın alıyor. Biz dışarıdan gelen yatırımcılara yer verelim, ilçemize yatırım yapılsın üretim olsun, katkısı olsun diye düşünüyorum ve yasal olarak yapılan bu kiralamanın usulüne uygun olduğunu düşünüyorum. Bunun yasal olsa bile doğru olmadığını düşünen vatandaşlarımız olabilir.” Şeklinde konuştu.
Altundal’ın iddialarını kirli bilgilendirme olarak nitelendiren Çelik, bu tavrı Altundal’ın kendisini gündeme getirmek olarak yorumladı.
Kirli bilgi veriliyor
Çelik, “Ama ilçe başkanının bunu gündeme alarak kiralama olayından 2 sene sonra seçim arifesinde bunu gündeme alarak, 3-4 aydır burada toplantı yapıp satıldı diye lanse etmesi yanlış. Bu eleştirileri en son yapacak kişi olmasının sebebi Murat Altundal kendisi Ormandan kiraladığı yerin üzerine kurduğu Balık Tesisiyle geçiniyor,. Eğer kiralamak suçsa talan ve peşkeş çekilme oluyorsa bunu Murat Altundal kendisi yapıyor, hala aynı alan üzerinde Balık tesislerinde devletten kiraladığı su ve araziyle geçiniyor. Yine aynı zamanda kendi muhtarlığı döneminde kendi 1. Derecede yakınına köy tüzel kişiliğinin yerini ve binasını 49 yıllığına kiralayanda kendisi, yine muhtarlığı döneminde Hendek Belediyesine saniyede 150 litre gibi ilçemizin su kaynağını bir eski arabaya verende kendisi. Köy muhtarı olarak muvafakat imzası var, dolayısıyla bu konuda MHP İlçe Başkanının bu tavrı tamamen kendisini gündeme getirmek, seçimlerde aday olacağı konusunda kendini gündeme getirmeye çalışmakta, vatandaşları da kirli bilgilerle yanlış yönlere sanki bir peşkeş oluyormuş da Gölyaka da herkes bakıyor, Belediye buna göz yumuyor, Valilik ve Kaymakamlıkta bu konuda açıklama yapacaktır.” Dedi.
Kiralanamaz, satılamaz
Çelik, belediye meclisinin aldığı kararla yeşil alan ve mesire alanı olarak ilan edilen Kültür Park’ta çivi dahi çakılmasının mümkün olmadığını söyledi.
“ Kültür Parkın korunması için İl Çevre Düzenlemesi konusunda değişiklik yaptık, planda yaptığımız bu değişiklikle bu bin 500 dönümlük Kültür Park alanının satılması kiralanması mümkün değil. Çivi çakılması dahil mümkün değil, Belediye Meclisinde aldığımız kararla burayı yeşil alan, park mesire yeri ve Turizm gelişme alanı olarak planladık, MHP li arkadaşlarda buna oy verdi. Seçime dönük şov yapma niyetiyle böyle asılsız iftira yapanları kınıyorum. Belediyemiz şuana kadar 1 metre yer ne satmıştır ne kiralamıştır. Biz hiçbir zaman Gölyaka Belediyesi ve Gölyakalılar olarak Kültür Parkın bizim geleceğimiz olduğunu, gelecekte Düzce’nin değil, bölgenin çok güzel bir turizm merkezi olacağına inanıyoruz. Düzce’de ilk defa Turizm alanı ilan edilen alan Kültür parkın 700 dönümlük kısmıdır. Bakanlar Kurulu kararıyla Turizm Gelişim alanı olarak ilan ettirdik. Çalışmalarımız tamamen bu bölgeyi korumaya yöneliktir, bu yolla bu çevrede buraların satılmasına ve kiralanmasına set kurduk.”

Haber: H. İŞCAN