İlknur Başak Tütüncü'nün sağlık problemleri nedeniyle istifa ettiği CHP Merkez İlçe Başkanlığı görevine başlayan Semih Cemşit ilk basın toplantısında hem iktidarı hem de milletvekillerini yerden yere vurdu. Düzce'nin 3 dönemdir baş tacı ettiği iktidar partisinin hiçbirşey yapmadığını savunan Cemşit, Düzcelilere seslendi.

 
Düzce'yi bu zihniyetten kurtaralım
 
Cemşit, "Birileri millete olan görevlerini yerine getirmek yerine yandaşlarını kollamak için yıllardır üniversiteye saldırıyor. Arkadaşları üniversite kantinleri kapattırarak intikam almaya çalışıyor. Aynı şahıs 4 yıllığına kendisine verilen görevde 2 yıldır boş oturmuş olsa gerek: " Düzceliler'in herşeyi isteme sevdası olduğunu ve bundan vazgeçmemiz gerektiğini söylüyor. Bir diğer milletvekilimiz ise itirafta bulunuyor ve 99'dan bu yana Düzce'de hiç birşey yapılmadığını dile getiriyor. Bir diğerinin hiç sesi çıkmıyor varlığı yokluğu bir. Düzce'nin hak ettiği milletvekilleri bunlar değildir. Sevgili Düzceliler gelin bir olalım, birlikte çalışalım. Düzce'yi ayağa kaldıralım. 3 dönemdir baş tacı ettiğimiz bu Düzce için hiçbirşey yapmayan zihniyetten kurtulalım."dedi.
 
Tamamıyla akıl tutulması
 
Son günlerde ülkenin çok hassas bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Cemşit, yaşananların sebebinin 10 yıllık siyasi iktidarın yaşattığı zorbalığa itiraz olduğunu söyledi.
 

Cemşit, " ben yüzde 50 oy aldım ne istersem yaparım zihniyetinin ülkemizi getirdiği nokta bu olmuştur. Yaşananlardan ders alamayan hükümet sadece sorumlu aramaktadır. Meydanların sesine kulak tıkamak, meydanı anlamayarak meydan okumaya devam etmek, Türk halkına, Türk Polisi ile zulmetmeye kalkışmak tamamıyla " akıl tutulması"dır. ancak tüm bu kışkırtıcılığa rağmen istediklerini elde edemeyeceklerdir. Türkiye bir demokrasi sınavından geçiyor ve meydanlarda hak arayan gençler hepimize demokrasi dersi veriyor. Bizlere de hükümetinden muhalefetine bu yaşananlardan ders çıkarmak düşüyor."diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR