AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan basın toplantısı düzenledi. Arslan öncelikle yapımı planlanan cezaevi hakkında bilgiler verdi.
Arslan önceki gün cezaevi yapılması için öngörülen arazileri incelemeye gelen Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman ile yapılan görüşmeler doğrultusunda, Düzce'ye kazandırılmak istenen yeni cezaevinin nereye yapılacağı konusunda incelemeler devam ediyor dedi.
İl Başkanı Fevai Arslan konuyla ilgili bilgiler verirken, " Kirazlı köyündeki vatandaşlar Cezaevinin oraya yapılmasını istemiyor.Bunu herkes çok iyi biliyor. Çilimli Belediyesi ise yeni yapılacak hapishane için bize yer tahsis edebileceklerini söyledi. Çilimli halkı da ilçelerine yapılacak olan cezaevi için itiraz etmedi. Fakat Çilimli Belediyesinin tahsis ettiği yerde bazı olumsuzluklar var. Kirazlıda bulunan arazi hapishanenin yapımı için uygun ama vatandaşları istemiyor. Çilimli halkı istiyor ama oranında yeri müsait değil. En yakın zamanda cezaevinin yeri belli olacak" şeklinde konuştu.
Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan, teşkilat içinde yaptıkları çalışmalardan da söz ederek, milletvekilleriyle gerçekleştirilen ziyaretleri sadece seçim çalışmaları kapsamında yapmadıklarını, esnaf ve halk ziyaretlerinin önceden verilmiş sözler olduğunu vurguladı. Arslan, Ankara'da yapılan görüşmeler sonucunda Düzce'ye yapılması planlanan devlet hastanesi ile ilgili olarak geçen hafta sevindirici bir haber aldıklarını Düzce iline yapılması planlanan Devlet hastanesinin arka kısmı Orman bakanlığına ait ve haritalarda orman bakanlığının fidanlık arazisisi olarak gözüküyor. Bizim Ankara'da görüşmelerimiz doğrultusunda, Devlet hastanesinin arkasında bulunan arazinin sağlık bakanlığına geçirilmesinin ardından buraya Sağlık kompleksi yapmayı hedefliyoruz. Sağlık kompleksinin Türkiye çapında Numune hastanesi olması için çalışmalarımızı başlattık. En yakın zamanda hastanenin de yapımına başlanacaktır" şeklinde konuştu.