Mart ayı genişletilmiş İl başkanları toplantısına katılan AK parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, toplantının basına kapalı bölümünde Başbakana yine Düzce’nin acil sorunlarını iletti. Öncelikle, müteahhit iflası yüzünden yarım kalan devlet hastanesi, orta öğretim yurdu, PTT Baş müdürlük binası ve Yoksullar için yapılan konutlar gibi yatırımların tamamlanabilmesi için Başbakana bilgi veren Yılmaz, bu tür yatırımlar verilmeden önce müteahhitlerin mali durumunun kontrol edilebilme imkanının olup olmadığını sordu. Düzce kamuoyunda yatırımların tamamlanamaması nedeniyle yanlış bir intiba oluştuğunu da vurgulayan Yılmaz Başbakana, “ Genel seçimlerde yüzde 66 gibi bir oy oranıyla iktidar partisine destek veren Düzce kamuoyunda, Düzce iktidar partisi tarafından cezalandırılıyor mu şeklinde düşünceler oluştu.” Diyerek, yatırımların bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

Otoban çıkışı yine iletildi

AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, geçtiğimiz ay Başbakana taşıdığı Düzce otoban çıkışı dosyasını bu ayki toplantıda yine gündeme getirdi. Özelleştirme nedeni ile otoban çıkışının yapılamasını Başbakan’ın son toplantıda olduğu gibi yine sert karşıladığını belirten Yılmaz, Şubat ayı içinde yapılacak özelleştirmenin mayıs ayına ertelendiğini başbakana belirterek, bu tarihin çok geç olduğunu ve Düzce’nin sorununu çözmeyerek biraz daha ertelenmesine neden olacağını vurguladı.

Meralar özelleştirilecek

Yılmaz, Ankara’da tarım bakanı Mehdi Eker ile yaptığı görüşmesinde ise yapılacak kanun değişikliği ile meraların özel sektöre açılmasının gündeme geldiğini ifade etti. Yılmaz, meracılık konusunda Dünya genelinde 7. Sırada olan Türkiye’nin, özel sektöre 25 yıllığına kiraya verilmesiyle sıralamada 5. Sıraya yükselmesinin hedeflendiğini dile getirdi. 

Haber; H. İŞCAN