Melen Suyu'nun atık sularla kirletildiği iddiaları bir kez daha gündemde... CHP, bu kez Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu'nu şehre getiriyor.

Kanalizasyon sularının İstanbullular'a içirildiği savunuluyor

Şubat ayında Düzce'ye gelerek Hecinler mevkiinde bulunan katı atık depolama tesisinde incelemelerde bulunan İstanbul Milletvekilleri Onursal Adıgüzel, Mahmut Tanal ve Oğuz Kaan Salıcı, Düzce ve ilçelerinin kanalizasyon sularının İstanbullular'a içirildiğini savunarak, yasaya aykırı davranıldığını öne sürmüştü.

Meclis Başkanlığı’na araştırma önergesi verilmişti

Konu TBMM'ye de taşınarak İstanbul’a içme suyu temin edilen Melen Çayı’nın atık sular ile kirletildiğine ilişkin Meclis Başkanlığı’na araştırma önergesi verilmişti. İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel'in de aralarında bulunduğu bir grup CHP'li vekilin imzasıyla verilen önergede, mahkemenin iptal kararına rağmen Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin faaliyetine devam ettiğine, atık suların İSKİ’ye tahsis edilen Melen Çayı’na boşaltıldığına dikkat çekilerek konuyla ilgili gerekli tedbirlerin alınması talep edilmişti.

Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu numune alacak

Mecliste CHP ile AK Partili Düzce milletvekilleri arasında tansiyonu yüksek tartışmalara sahne olan Melen Çayı'nın kirletilmesi konusunun peşini bırakmayan CHP, bu kez 11 otobüsle Düzce'ye çıkarma yapıyor. CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, parti meclis üyeleri, milletvekillleri ve İstanbul örgütlerinin tamamına yakını, 11 otobüs ile CHP İstanbul İl Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu'nu Düzce Melen Suyu'nu incelemek üzere Düzce'ye getiriyor. Yarın (16 Nisan) saat 12:00'da Düzce'de olacağı açıklanan CHP heyetinin ilk durağı parti binası olacak. Burada Düzce Örgütü ile yapılan toplantı sonrası Melen Çayı'na hareket edilecek. Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu üyeleri incelemeler sonrası farklı noktalardan numuneler alacak. 15 milyon nüfuslu İstanbul’a içme suyu temin edilen Melen Suyu'nun temiz olup olmadığını bizzat tespit etmek isteyen CHP'nin bu amaçla aldığı örneklerin sonucunu kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

Haber:C.ÜSTÜNER