Cumhuriyet Halk Partisi’nin  Atatürk Spor Salonu’nda yapılan 32. kurultayında Baykal’ın bir kez daha seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Rakip olmaya soyunan 4 aday adayının ise, tüzük engelini aşmaları sürpriz olacak. Kurultayda asıl yarışın, Parti Meclisi  ve Yüksek disiplin kurulu seçimlerinde yaşanması bekleniyor.

Divan Başkanlığına  Genel Başkanlık için CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Samsun Milletvekili Haluk Koç, Parti Meclisi Üyesi Ayhan Yalçınkaya ve TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Umut Oran başvurdu.

Muhalif Adaylar bazı delegelerden tepki alırken, Olağanüstü Kurultayda iki saatin üstünde bir süre konuşan genel Başkan Deniz Baykal, Cumhuriyet Halk Partisi’nin alternatifi olmadığını dile getirdi.

Delegeler, Divan Başkanlığında kurulacak masada, genel başkan adayları için imza verecekler. CHP Tüzüğü'ne göre aday olabilmek için delege tam sayısının yüzde 20'sine denk gelen 253 imzasının bulunması gerekiyor. Kurultaya katılan delegelerin genel başkan adaylarına destek için imza atma işlemi tamamlandı.

CHP'nin yeniden açıldığı  9 Eylül 1992 tarihindeki 25'inci Olağan Kurultay'da ilk kez genel başkan seçilen Deniz Baykal, o tarihten itibaren 5 olağan, 3 olağanüstü kurultayda delegelerin karşısına çıkarken, rakiplerinin hiç biri Baykal’ın karşısında başarılı olamadı.