Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Bolu Abant Tabiat Parkı'nda yeni yasama yılı ve güncel konuları görüşüyor. Pazar günü sona erecek olan CHP’nin kampı dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Ardından basına kapalı olarak devam eden toplantı yarın akşama kadar sürecek.

Parti yönetimi ve milletvekillerinin katıldığı toplantı pazar günü sona erecek. Toplantıda yeni yasama yılı ve güncel konuları ele alınıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, darbe ürünü olan Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi gerektiğini belirterek, bütün siyasi partilere bu yasanın değiştirilmesi için çağrı yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekilleri ve yöneticilerinin katılımıyla Bolu Abant'ta gerçekleştirilen çalışma toplantısının ikinci gününde konuştu.

Yeni anayasa yapım sürecine ilişkin partisinin görüşlerini açıklayan Kılıçdaroğlu, Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi gerektiğini bunun Anayasa Değişikliği olmadan yapılabileceğini kaydetti.
Yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, "Dünyada uygulanmayan bir garabetten, artık bu ayıptan Türkiye'yi kurtaralım. Bunun için anaya değişikliğine ihtiyaç var mı? Bunun iyi niyet testini, samimiyet testini göreceğiz. Kim demokrasi açısından samimi, kim samimi değil." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmanın ardında basına kapalı olarak devam eden toplantı yarın akşama kadar sürecek.

Haber; R. BAL