Akçakocalı Sosyal Demokrat'lar, CHP Akçakoca İlçe Örgütü'nün kulislerine düşen bir haberle şaşkına döndü. 31 Mart yerel seçimlerinde partinin 2.sıra İGM adayı olan Tuğrul Abanoz'un bugüne kadar CHP üyesi olmadığı, sağcı Demokrat Parti üyesi olarak gözüktüğü, halen de CHP'ye üye girişinin yapılmadığı öne sürüldü. Hakkında çıkan dedikoduları sormak için aradığımız Tuğrul Abanoz, siyasi kulislerde konuşulanları doğrularken, Demokrat Parti üyesi olduğunu ve CHP'ye üye olmak için 21 Ekim 2019 Pazartesi günü (bu hafta) partisine istifasını sunduğunu ancak henüz Demokrat Parti'ye olan üyeliğinin düşmediğini söyledi.

PARTİ ÜYESİ OLMAYAN BİRİNİ İGM ADAYI YAPMIŞLAR

CHP Akçakoca İlçe Teşkilatı'nın nasıl olup da bir başka partiye üye olan birini İl Genel Meclisi adayı olarak gösterdiği tartışmaları sürerken, bilgisine başvurduğumuz bir partili, Tuğrul Abanoz'un  CHP serüvenini şu şekilde anlattı; "Tuğrul, partimize üye değildi. Bize üyelik başvurusunu 31 Mart yerel seçimlerine aday adaylığı sürecinde yaptı. Biz de adaylık başvurusunu CHP Genel Merkezi'ne ilettik. Ancak CHP Genel Merkezi Tuğrul Abanoz'un Demokrat Parti'ye üye olması nedeniyle kabul etmemiş. Biliyorsunuz bir kişi aynı anda iki partiye birden üye olamaz, hele hele bizimle tamamen zıt görüşe sahip olan Demokrat Parti'ye üye olan birinin CHP'ye adaylığı söz konusu olmamalı, ama olmuş burası Akçakoca, maalesef böyles şeyler oluyor."

OLAY HAZİRUN LİSTELERİ GELİNCE ANLAŞILDI

Bizim Akçakoca haber sitesi olarak yaptığımız araştırmada, Tuğrul Abanoz'un CHP'ye üye olmadığı gerçeğinin 21 Ekim 2019 'da ortaya çıktığı bilgisine ulaştılk. Kongre sürecine giren ilçe teşkilatına gönderilen listede Tuğrul Abanoz'un CHP üyesi olmadığı olmadığı ortaya çıktı. Abanoz'un, böylesine dezavantajlı bir duruma düşmesinin ardından derhal İlçe Seçim Kurulu'na gittiği ve Demokrat Parti'den istifa dilekçesini verdiği de kendisi tarafından teyit edilen bilgiler arasında. Ancak İlçe Başkanlığı seçimleri öncesinde böyle bir fiyaskonun ortaya çıkması karşısında yönetimin Tuğrul Abanoz'un üye kaydını yapmaya yanaşmadığını, partisine ilçe başkanı adayı olmak için üye  olunmasını prestij meselesi yaparak üye kaydına yanaşmadığı, kendisinin Düzce il yönetimi kanalıyla Genel Merkez'i arayarak üye olmaya çalıştığını öğrenmiş bulunuyoruz. Gelişmelerle ilgili bilgi vermeye devam edeceğiz...

HABER VE YORUM ÖZHAN KIZILTAN