CHP 3.Sıra Milletvekili Adayı Ömer Taşlı Öncü TV Ana Haberde halkın ve Düzce’nin neye ihtiyacı olduğundan, seçimlerde neden CHP’ye evet denmesine kadar birçok konuda kamuoyuna bilgiler verdi.

TAŞLI’DAN MİLLETVEKİLİ FEVAİ ARSLAN’A: 4 YIL KONUŞMADI HİÇBİR ŞEY SÖYLEMEDİ
Taşlı sözlerine kendisinden sonra Öncü TV programında yayınlanacak MANŞET programına konuk olacak olan Ak Parti Milletvekili Fevai Arslan’a yüklenerek başladı. Taşlı, ‘’Birazdan bildiğim kadarıyla yayınınıza Düzce mevcut vekili Fevai Arslan benden sonra konuk olacak. Merakla izleyeceğim ne Ankara’da ne Düzce’de 4 yıl konuşmadı hiçbir şey söylemedi, bu akşam çıkıp ne söyleyecek çok merak ediyorum. Sahada işte böyle bir vefasızlığa tepki var. Biz hep 3-0 verdik görevimizi yerine getirdik, iktidar olan partiye verdik, bunun karşılığında Düzce büyük bir vefa bekliyor. Zaten yaralı bir kent olan ilimizde, bununla ilgili vefasızlığın verdiği ciddi bir tepki var Akp’ye. Bunun yanı sıra sahada CHP’ye karşı büyükte bir umut var, bu bizi çok sevindiriyor.” Taşlı, CHP’nin iktidar olacağın inandığını paylaşarak Türkiye’de demokrasi anlamında, hem hukukun üstünlüğü anlamında, özgürlükler anlamında, ülkedeki dengeyi sağlaması noktasında CHP’nin bir güce ulaştığını dile getirdi.

DÜZCELİ HER ŞEYİ İYİ TARTIYOR
Taşlı Düzce seçmeninin her şeyin farkında olduğunu düşüncelerini dile getirmekten çekinmediğini söyledi. “Biz şuna inanıyoruz Düzceli her şeyi iyi tartıyor. Ben Düzce halkının rastgele oy kullandığını düşünmüyorum. Doğru mesaja umuda ve geleceğe oy kullanıyor. Kimse korkmadan ne iktidardan nede hükümetten çekinmeden ki böyle bir algı vardı bu güne kadar, çok açık bir şekilde ifade ediyorlar. İnsanlar bağıra bağıra görüşlerini ifade ediyorlar.”

BİLDİRGE YAPACAKLARIMIZIN YÜZDE 10’U, BİLDİRGE NAMUSUMUZ
Taşlı, CHP’nin seçim bildirgesi hakkında oldukça iddialı söylemlerde bulundu. Seçim bildirgesini namusları olarak gördüklerini ifade etti. “Ben seçim bildirgesini bildirge olmaktan ziyade Cumhuriyet Halk Partisinin ve genel başkanın bir taahhüdü olarak gördüm. Genel merkez böyle sununca alandaki vekil adayları da bizimde taahhüdümüz bizimde namusumuzdur diye düşündü. Bizim sunduğumuz bu bildirge aslında CHP’nin yapacaklarının yüzde 10’u. Çok kolay. Çünkü Türkiye’de çok fazla kaynak var. Türk insanı çok çalışıyor, çok üretiyor. Bin 500 TL brüt asgari ücretin fiili olarak devlete geri dönmeyen bölümü 470 TL. Gerisi KDV olarak, stopaj olarak, SGK primi olarak devlete dönüyor. Ak Parti hükümetinde, devlet onların kontrolünde, gelirleri onlar kontrol ediyor.”

İZLENİMLERİNİ AKTARDI, YAZIKTIR GÜNAHTIR!
Düzce için özel projeler hazırladıklarını söyleyen Taşlı ziyaretler kapsamında gözlemlerini izleyicilere anlattı. “Çok ilgimi çeken bir konuda şu an Düzce’de köy köy kasaba kasaba dolaşıyoruz. 1 kilometre sorunsuz bir yol yok, korkulukları boyanmış 1 tane köprü yok, doğru düzgün işleyebilecek 1 tane yaya geçidi yok, en düzgün yolumuz İstanbul caddesi idi. Ne bildilerse onu da kazıdılar. Hiçbir sorunu olmayan caddenin asfaltını söküyorlar. Niye diye sorduğumda Başbakan gelecek, yeni asfalttan geçsin cevabını aldım. Gidin Konuralp’e 1,5 yıldır çamur içerisinde, Yığılca 2,5 yıldır toza çamura bulandı. Yazıktır günahtır.”

KAMU KAYNAKLARINI İZLEME KURULU KURACAĞIZ
Taşlı, Düzce için gerçekleştirmek istedikleri bir projeyi ilk kez Öncü TV’de açıkladı. ”Sizlere ilk kez bir projemizden bahsetmek istiyorum. Biz 8 Haziran’dan itibaren Düzce’de CHP olarak tüm teşkilatlarımızla birlikte, kamu kaynaklarını izleme kurulu kuracağız. Kimse hiçbir yeri kendi cumhuriyeti gibi göremeyecek. Kaynakların nasıl kullanıldığını toplumla paylaşacağız.”

İLK KEZ PROJE AÇIKLADI, İSKİ’DEN KAYNAK İSTEYECEĞİZ
Taşlı, Sayıştay’ın denetim raporu ile İSKİ’nin 2013 yılı bilançosundaki değerleri ifade ederek suyu Düzce’den alarak İstanbul’a karlı bir şekilde satan İSKİ’den kaynak isteyeceklerini aktardı. “Elimde Sayıştay’ın denetim raporu var. İSKİ’nin 2013 yılı bilançosu aynı zamanda. Bu bilançoya göre İSKİ İstanbul’da 1 yılda 3 milyar 700tl’lik su satıyor. Bu faaliyet sonucu net karı 1 milyar 645tl kar ediyor. Bu kadar karlı bir iş yaparken bu suyu da bizden alıyor. 15 Milyonluk İstanbul’un içme suyunu biz temin ediyoruz. Biz diyoruz ki İSKİ tabi ki alsın suyu, bunu bedava vermiyor topluma. Aldığı paradan da ciddi kar ediyor.  Bu suyun kirlenmemesi için korunması gerekiyor. Bizim hayatımızı belirlemesi gerekiyor. Bunun karşısında, ben hayatımı buna göre belirliyorsam, bana sınırlar getiriyorsan bize de bir kaynak ver. Bizde bu kaynağı Düzce için suyuna, toprağına, turizmine yatıralım. İSKİ’nin de bunu vereceğine inanıyorum.” Taşlı son olarak Düzcelilere çok heyecanlı olduklarını kaydederek ‘Bizi Milletvekili değil, kendilerine hizmetçi seçsinler.’ diyerek canlı yayında sözlerini noktaladı.

Haber:Y.SEVER