Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Müjgan Çakman ile yapılan ön seçimle CHP Düzce Milletvekili adayı olan Zafer Teber, Ali Fuat Şaşoğlu ve Ömer Taşlı Öncü TV’yi ziyaret etti. Ziyarette Öncü TV Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı ile bir araya gelen milletvekili adayları Düzce ile ülke sorunlarına yönelik gördükleri sorunlar hakkında açıklamalar yaptı.





HALKIN NABZINI TUTARAK GELİYORUZ
İlk açıklamayı ön seçimde aldığı oylarla birinci gelen Milletvekili Adayı Zafer Teber yaptı. Teber, seçim çalışmalarına başladıklarını diğer partilere bakıldığında bu açıdan önde olduklarını belirterek halkın nabzını tutarak geldiklerini vurguladı. Teber, konuyla ilgili olarak “İl Başkanımızla çalışma programı çıkarttık. Toplumla, halkla iç içeyiz. Kahve kahve, sokak sokak geziyoruz.” dedi.

Ön seçimin önemini vurgulayan Teber, demokrasinin kurulma şartının diğer bütün partilerinde ön seçim yapmasının olduğunu dile getirdi. Hükümete oranla ülke meselelerine farklı yaklaştıklarını aktaran Teber, ayrıştırıcı değil birleştirici olduklarını ifade etti. Ekonomi alanına değinen Teber, iktidarın ülkeyi borç batağına sürüklediğini ve Aralık ayından bugüne kadar ülkenin yüzde 20 oranında fakirleştiğini kaydetti.

DÜZCE’DE HER ŞEYİN SONU SAĞLIK OLDU
Ön seçimde ikinci sırada yer alan Doktor Ali Fuat Şaşoğlu sağlık sektöründe Düzce’de yaşanan sıkıntılar hakkında önemli değerlendirmeler yaptı. Şaşoğlu, Düzce’de her şeyin sonunun sağlık olduğunu söyledi. Şaşoğlu, “Yaz aylarında bitirilecek hastane Düzce nüfusuna göre yetersiz kalacak. Gelen hekim Düzce’de durmak istemiyor. Sürekli hekim değişikliği hastanın hastaneye olan güvenini azalttığı için hastaneye gitmek istemiyor.”

KAYIP BİR KUŞAK OLUŞTU

Ön seçimde üçüncü olan Ömer Taşlı’da eğitimde Düzce’nin ülke sıralamasında geri planda kaldığını dile getirerek kayıp bir kuşak oluşmaya başladığını söyledi. Taşlı, “Aileler bu konuda ıstırap çekiyor. Düzce’de prefabrik okulda okuyarak aynı prefabrik okula öğretmen olarak dönen insanlar var. Okulları dolaştım. İlçelerde dahil ciddi sorun var. Hem materyal hem de alt yapı sorunu var.” dedi.

Taşlı son olarak iktidar olsalar da olmasalar da Düzce arkalarında olduğu sürece çalışacaklarını belirtti.

Haber:Y.SEVER