Sendika ve sivil toplum kuruluşlarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, örgütlü işyerlerinde ve fabrikalarda ziyaretlerde bulunarak işçilerin sorunlarını görüşmek ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Düzce’ye geldi.

CHP Düzce İl Teşkilatında CHP’li üyelerle biraraya gelen Akkaya, Türkiye'de sorunların gün geçtikçe arttığını belirterek CHP'nin bu sorunlar karşısında kadrosu ve genel başkanıyla Türkiye'nin teminatı olduğunu ifade etti.

Akkaya, “Milli iradenin demir parmaklıklar altında olduğu ve ücretsiz eğitim isteyen öğrencilerin içeride olduğu, demokratik kuram ve kuralların ayaklar altında olduğu totaliter bir rejime doğru gittiğimiz bir dönem yaşıyoruz. Ama Cumhuriyet Halk Partisi asla bunlara geçit vermeyecek. Sorunlarımız artarak devam etse de CHP bu ülkenin teminatıdır ve güvencesidir. Halkımızda bir algı eksikliği var bu bizden de kaynaklanabiliyor. Halkımızın bu algı eksikliğini lehimize çevirmek gerçekleri ortaya koyarak anlatmak bizim görevimizdir. Bıkmadan usanmadan bunu yapmak çabasındayız. ”dedi.

“Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz'' 

CHP olarak emekli milletvekillerinin maaşlarının artışına itiraz ettiklerini dile getiren Akkaya, bu konuda mecliste kendilerinin iradelerinin olmadığını savundu. Akkaya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şike yasasında gösterdiği tavrı, emekli milletvekillerine uygulanan maaş zammında da göstermesini beklediklerini ifade etti.

Akkaya,''260'ın üzerinde kabul edilmiş bir yasal düzenlemede iki tane CHP milletvekili olumlu yönde teklif vermiş. Onlar da zaten yanlış anladıklarını belirtiyorlar. Bu konuda CHP Genel Başkanı'nın iradesi var. Haftalar öncesinde bu konu gündeme geldiğinde MYK'da görüşü var. TBMM'nde ise CHP Grup başkanvekillerinin iradeleri var. En son mecliste bu konu görüşülürken Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan meclisi terk etmiştir. Orada kendisi iradesini ortaya koymuştur. O konuda hiçbir kuşku yoktur. Eğer Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, emekli milletvekilleriyle ilgili maaş artışını öngören maddeyi veto etmezse, Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz. Cumhurbaşkanımız şike yasasındaki gösterdiği tavrı göstererek meclise iade eder.'' dedi.

Akkaya, meclisin emekli milletvekillerinin maaşlarının belirlenmesinde gösterdiği tavrı, asgari ücret tespit komisyonun önümüzdeki günlerde açıklayacağı asgari ücret artışında da göstermesini bekledikleri söyledi.

Akkaya, “Cumartesi günü asgari ücret tespit komisyonu toplanıyor. Binlerce kişinin gözü kulağı orada meclis kendi emekli milletvekillerine gösterdiği duyarlılığı milyonlarca asgari ücretle çalışan çalışanlara gösterir umudunu taşıyoruz. Bunun takipçisi olacağız. Şu anki asgari ücret insan onuruna yakışan bir asgari ücret değil. İnsan onuruna yakışan bir asgari ücret talebimizi mecliste de göstereceğiz.” dedi.

Haber; S. KAŞKIR