CHP'de İl Başkanlığı kongresi heyecanı devam ediyor. İl Başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılan Haluk Demir, bugün parti binasında düzenlenen basın açıklamasında, İl Başkan adaylığını kamuoyuna duyurdu.
 



CHP Düzce İl binasında düzenlenen basın açıklamasına Merkez İlçe Başkanı Can Koyuncu, Merkez İlçe Teşkilatı yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.
 


"Benim davam sadece Düzce" 
Sözlerine Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Gençler; Cumhuriyeti Biz Kurduk, O'nu yaşatacak ve Yükseltecek Olan Sizlersiniz" sözleri ile  başlayan Demir, İl Başkanı seçilmesi halinde CHP'nin Düzce'de ki teşkilatlarında etnik milliyetçiliği kaldıracaklarını ifade etti. Demir, "Ben Atatürk Milliyetçisi, Kemalist biriyim. Siyasette de Atatürk'ün ilke ve inkılaplarından asla ödün vermeden partimin de Düzce'de başarılı olması adına İl Başkan Adayı oldu. İl Başkanı olmam halinde Düzce teşkilatlarında ki etnik milliyetçiliği kaldıracağım. Benim davam sadece Düzce olacak. Her milletten insan var dediler. Eğer kazanırsam etnik milliyetçiliğe dayalı yani Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi benim Çerkez’im, benim Abaza’m, benim Gürcü’m, beni Laz’ım gibi değil benim kendi liderim Mustafa Kemal’in dediği gibi benim milletim. Bende benim Düzcelilerim diyeceğim. Benim annem iki kardeşi ve yeğenim buradalar. Birde oğlum var benim için tek bir etnik milliyetçilik vardır. Halkımız olarak buna da Kemalizm derler. Bende Kemalist bir bireyim kazanırsam bende bu şekilde yöneteceğim. Hepinize çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.