Yerel seçimlere az bir süre kala partilerin seçim hazırlıkları da tüm hızıyla devam ediyor. CHP İl Teşkilatında da bugün yerel seçimler öncesinde neler yapılacağı konuşuldu. Düzenlenen program çerçevesinde CHP Genel Başkan Adayı Umut Oran Moderatör olarak, Dünya Gazetesi Yayın Müdürü Osman Arolat Şehir ve Ekonomi, Koç Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Fuat Keyman Demokratikleşme, Necati Özkan Kampanya, Vural Çakır Kamuoyu Yoklaması, Hakan Özyıldız da Küresel Kriz konularında bir araya gelerek bu konularda yapılması gerekenleri konuştu. Konularda uzman olan isimler ayrıca bu konular hakkında Düzce olarak ta anketler yaparak bilgi aldı.

Yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle böyle bir çalışma yaptıklarını belirten CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, “Böyle bir çalışma yaparak yerel seçimlere en iyi şekilde girmeyi amaçlıyoruz. Amacımız adaylarımızı en iyi koşularca seçmek. Gördüğünüz gibi bu işin uzmanlarıyla birlikte hazırlanıyoruz.” dedi.

CHP Genel Başkan Adayı Umut Oran da yerel seçimlerde Ak Parti'nin karşısına tam olarak hazır bir şekilde çıkmak için bu tür çalışmaların yapıldığını söyleyerek “ Bu uygulamayı diğer şehirlerde de uygulamayı düşünüyoruz. Burada amaç adaylarımızı seçimlere hazırlamak. Çalışmalarımız ilerleyen dönemlerde de devam edecek.” şeklinde konuştu.