Zeytin Dalı Harekatı’nın 41.gününde Afrin’den gelen acı haberlerin ardından CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Tozan açıklamasına şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifa dilekleriyle başlarken hedefinde yine iktidar vardı. 2011 yılı itibarı ile AKP’nin Suriye politikasının yanlış olduğunu, “Suriye de iç savaşın sınırlarımızı terör bataklığına çevirebileceğini söylemiştik” diye sürdüren Tozan şunları kaydetti:

“Gelinen noktada sınır güvenliğimizde ki terör unsurlarının yok edilmesi amacı ile Mehmetçiğimiz sınır ötesi operasyonda ve ardı ardına şehit haberleri ile Milletimizin bağrına ateş düşmektedir. AKP iktidarını çözüm süreci ve FETÖ konusunda da uyarmıştık. O yanlış politikaların sonuçlarını da vatan evlatları ödedi.”

“Yüzde 50’ye talep edilen saygı, yüzde 80’lik Esad’a neden gösterilmedi?”
AK Parti iktidarlarının yüzde 50’lik oy oranına saygı talep ettiğini ve bunu “milli iradeye saygı olarak” nitelendirdiğini ifade eden Tozan, açıklamasını şu ifadelerde sürdürdü:

“Elbette bu durum en doğal haklarıdır ve olması gereken de budur. Fakat yüzde 80 oy alan Esad’a ve hükümetine ne kadar saygılı olabilmiştir? 2011 yılında Esad’a karşı bir halk direnişi yoktur, ÖSO’dan ayrılan ve İslamcılık kisvesi altına gizlenen bir IŞİD terör örgütü ortaya çıkmıştır. Sonrasında ise Suriye’nin doğal kaynaklarında gözü olan sömürgeci ve işgalci devletler terör unsurlarını destekleyerek Suriye’yi iç savaşın içine sokmuştur.

“Devletin muhatabı ‘Devlet’ olur”
Afrin'de süren Zeytin Dalı Operasyonunda Mehmetçiğimiz ile ÖSO denilen bir yapı birlikte hareket etmektedir. Devletimizin binlerce yıllık geçmişi ve bu geçmişe bağlı olarak en köklü askeri yapıya sahip ordusu vardır. ÖSO denilen bu yapı kimdir, hangi amaca hizmet etmektedir ve nasıl TSK’mızın muhatabı olabilmektedir? Bu yapının da daha sonra başka unsurların etkisi altında kalıp, karşımıza başka bir sorun olarak çıkmayacağının garantisi var mıdır? Devletlerin gerek siyasi gerekse askeri muhatabı ‘Devlet’ler olur.”


AKP iktidarı Esad ile uzlaşmalıdır
Son olarak Suriye’deki iç savaş giderek içinden çıkılmaz bir hal aldığını kaydeden Tozan şu ifadelerde bulundu:

“Bölgede 60’ın üzerinde örgütten bahsedilmektedir ve Mehmetçiğimiz adeta bir terör bataklığının içine düşmüştür. Gelen şehit haberleri Milletimizi derinden yaralamakta ve endişeye sevk etmektedir. AKP iktidarı ısrarla Esad karşıtı politika gütmekten vazgeçmeli ve Esad ile uzlaşmalıdır. Esad’ın devrilmesi demek, Suriye’nin parçalanması, terör örgütlerinin amacına ulaşması demektir.”

Haber: Ö. YILMAZ