Türkiye’de 1 Kasım Genel Seçimleri sonuçlarıyla birlikte muhalefet cephesindeki yenilgi nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağanüstü kurultay çağrısı ön plana çıktı. Mevcut delegelerle CHP’nin genel başkan seçimli olağanüstü kurultayı toplamak için harekete geçen parti içi muhalefet, imza arayışına başladı. Parti tüzüğüne göre seçimli olağanüstü kurultay talebinin kabul edilebilmesi için delege tamsayısının yarısından bir fazla sayıda yani 609 kurultay delegesinin imza vermesi ve ilk imzaların atıldığı tarihten itibaren 15 gün içinde noter onaylı imzaların teslim edilmesi şarttı. Bugün, 1 Kasım seçiminin ardından yönetime muhalif isimler, olağanüstü kurultay için yeterli imzaya ulaşamadığı açıklandı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin olağan kurultayın 16-17 Ocak tarihlerinde Ankara Arena'da yapılacağını söyledi.

DÜZCE’DEN TAM DESTEK!

Cumhuriyet Halk Partisinde 1 Kasım seçimleri sonrasında gündeme gelen olağanüstü kurultay çağrısına Düzce’den de tam destek geldiği konuşuluyor. Partiye yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Örgütü’nün 6 delegesinin 6’sı olağanüstü kurultay için imza verdi. Kurultay için şimdiye kadar Türkiye genelinde 500’den fazla imzanın toplandığı konuşulurken, Genel Başkanlık için Muharrem İnce ismini kuvvetlendi.. İnce’nin yanı sıra Umut Oran ve Mustafa Balbay ismi de ön plana çıktı.

2014’DE DE “İNCE” DEDİLER

Öte yandan CHP Düzce Örgütü’nün, Eylül 2014’teki 18. Olağanüstü Kurultay’daki genel başkanlık yarışında oy kullanan 6 delegenin 6’sı Muharrem İnce’den yana oyunu kullanmıştı.  İnce, Kılıçdaroğlu karşısında 740 oya karşı 415 oy ile kaybetmişti.

Haber,S.KAŞKIR