Cumhuriyet Halk Partisi Düzce 2. Sıra milletvekili adayı Ali Fuat Şaşoğlu, Günlük programının bu haftaki konuğu oldu.  Şaşoğlu, toplumun Ak Parti’nin baskısından korkup siyaset konuşmaya çekindiğini iddia ederek “ sesini çıkaranın sesi susturuluyor.” dedi.

KİMSEYİ TAŞIMADIK

Şaşoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Düzce mitingi ile ilgili de değerlendirmede bulundu.

Şaşoğlu, “Her şey spontane oldu. Taşıma diye eleştiriler oldu. Taşıma olmadı. Kimseyi taşımadık. Bizim taşıyacak zamanımızda gücümüz de yok. Öyle bir zihniyete de sahip değiliz. Çok büyük bir hazırlanma süresi de olmadı. Yağmura ve saate rağmen en etkili en samimi en kalabalık miting bizim oldu. Seçmenimiz bizi yalnız bırakmadı. Dışarıdan bir tek Kılıçdaroğlu geldi.”dedi.

Şaşoğlu, Taşıma iddialarını rakiplerin çekememezliği olarak yorumladı. İddialı konuşan Şaşoğlu, Düzce’den birinci parti olarak çıkacaklarını dile getirdi. CHP’nin eleştirilen asgari ücret vaati ile ilgili Şaşoğlu, israfa dikkat çekti.

Şaşoğlu,  “Biri kasayı boşaltırsın, diğeri kasada para yok diyor. Var mı yok mu onlar kendi aralarında karar versinler. Parayı işveren verecek. Burada vergi kaybından bahsediliyor. israf var. Düzce merkezde asfalt kazıldı yeniden yapıldı. İsraf değil miydi? Köy yolları rezalet içinde. Vatandaş sitem içinde. Seçime gidiyorsanız gelmiyorlarsa oyunu vermeyeceksiniz. Biz seçilsek de seçilmesek de çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

SAĞLIK DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR

Şaşoğlu, bir hekim olarak sağlık sorunlarına da değindi:“En büyük muayeneyi devlet açtı. Sağlık daha da kötüye gidiyor. 180 tane hastanın bakıldığı bir sağlık sistemi olmaz. Düzce’de 3 tane yarım yamalak hastane var. Zaten hasta bu… oradan oraya top gibi atmanın ne anlamı var. Özellikle Düzce’nin sağlık konusunda çok problemleri var. Bunların döneminde her şeyin tadı tozu kaldı. Her şeyin ucu bize dokunduruyor. Tadı kaçtıkça tatlandırıcı koydular.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Düzce’ye Muhabbete geldik” sözünü eleştiren Şaşoğlu, bu konuşmanın “Ceketi getirsem seçeceksiniz” anlamı taşıdığını bunun halka hakaret olduğunu söyledi. Şaşoğlu geçmiş milletvekillerinin performanslarını da eleştirdi.

Şaşoğlu, “Milletvekillerinin karneleri ortada.  Üç milletvekili son dönem 12 dakika konuşmuş Bolu milletvekili konuştuğu 20 saat. Halka aldatılmışlık hissi var. Bu da tepkiye dönüşmüş. Ekonomik anlamda ve dini inançların sömürüldüğü yönünde tepki var. ”dedi.

Şaşoğlu ayrıca Düzce’de kararsız seçmenin olmadığını, kararını Cumhuriyet halk Partisi’nden yana verdiğini söyledi.

haber;S.KAŞKIR