CHP Genel Merkezi’nin örgüt yöneticisi aday adayları için belirlediği istifa tarihi sona erdi. Yerel seçimler için CHP’den ilçe belediye başkanlığı ya da meclis üyeliği için adaylık hesapları da başladı. Bugün toplantı yapan parti üyeleri, belediye başkanı, belediye meclis ve il genel meclisi üyeleri hususunda istişarede bulunurken, adaylık düşünenler de istifalarını açıkladı.

Yerel Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, CHP'nin demokrasinin tam uygulandığı bir parti olduğunu belirterek iktidar partisine göndermede bulundu.

Bizde atamayla başkan olmaz

 



"Bizde seçim esastır" diyen Karslıoğlu, " biz ileri demokrasi diyip de hiç seçim yapmayan bir parti değiliz. Belediye başkanı, meclis üyeleri ve il genel meclisi üyelerini hangi yöntemlerle belirleyeceğimizi ilçe başkanlarımızla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bizde atamayla ne belediye başkanı olur ne de meclis üyesi olur. Umarım CHP diğer partilere örnek olur."dedi.

Bizim ittifaka ihtiyacımız yok

Karslıoğlu, seçimlerde CHP-MHP ittifakına sıcak bakmadığını, çıkaracakları adayla halkın Ak Partiye karşı birleşeceğini söyledi.

Karslıoğlu, "Akp'ye karşı bir yönelim var. Zaten son seçim anketlerine baktığımızda AKP'nin daha oy kaybedeceğini düşünüyorum. Ülke sorunlarından çok ağızlarından CHP var. Hakın CHP'ye yönelmesini engellemeye çalışıyorlar. Bizim ittifaka ihtiyacımız yok. Düzce'de iddialıyız. Bizim adayımızla halk AKP'ye karşı birleşecektir. Açıklamıyoruz ama kafamızda adaylar varç onlardan birini seçeceğiz."diye konuştu.

Yüzde 95'ini gerçekleştirdim

Mevcut Belediye başkanları ile devam kararı alınan CHP'de, başkanların çalışmaları sürüyor. Bir dönem daha aday olan ve 4 yılını değerlendiren Yığılca Belediye Başkanı Bünyanim Şahin, Seçim vaadlerinin yüzde 95'ni gerçekleştirdiğini söyledi.

 



Şahin, "İlçemizde iki büyük  sorun vardı. Maalesef ilçemizde planlı bir kanalizasyon yok. Bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Seçilirsem ilk hedefim Yığılca'ya kanalizasyon ve arıtma tesisi kazandırmak olacak. 60 yıllık bir sorunu inşallah ben başarmış olacağım. Şehrimiz gelişiyor ancak dar bir çerçevede kaldı. Yığılcanın nufüsunu arttırma gayretindeyiz. Yeni bir su projesini yaptık. Yığılca için olmazsa olmazları gerçekleştimeyi çalışacağım." dedi.

 



İl Genel Meclisinde İddialıyız

CHP Akçakoca ilçe Başkanı Nurol Badanoz ise mevcut başkan Fikret Albayrak'la devam ettiklerinin altını çizerek belediye meclis üyeliğine yoğun bir ilgi olduğunu il genel meclisinde de bu dönem daha iddialı olduklarından söz etti.

Çapar İstifa etti

Seçimlerde İl Genel Meclisi Üyesliğine aday olmak isteyen CHP Kaynaşlı İlçe Başkanı Cemal Çapar, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yerini Cengizhan Veziroğlu'na bırakan Çapar, Kaynaşlı Belediye başkanı ve Kaynaşlı'daki çalışmaları eleştirdi.

 



99 yılında iki depremle -yıkılan Kaynaşlı'nın Bolu Dağı tünelinin açılmasıyla 3. depremi yaşadığını söyleyen Çapar, " Kaynaşlı Halkı Maddi ve manevi kayıplara uğramıştır. Milletvekilleri bir çivi dahi çakamamıştır. Çuvalla oy verilmiş ancak hizmet alınamamıştır. Prefabrik okullar, işyerleri duran Kaynaşlı'da köy görünümü devam etmektedir. Kaynaşlı belediye başkanı küçük şeylerle mutlu oluyor. Hizmet ettiğini sanıyor. Pazar sorunun çözememiş, sosyal faaliyetlerde bulunamamış, Kaynaşlı Üniversitesine sahip çıkamamıştır. Toki!'de 3 katlı diye imza toplandı 7 katlıya mecbur bırakılaarak kandırıldı. Kaynaşlı unutulmuş, terk edilmiş. 3 milletvekilinin uğradığın görmüyoruz. Kaynaşlı halkı verdğiniz oyların hesabını sorun. Bu iktidarın ambulünü patlatın. CHP geldiğinde bu sorunları çözecektir. " diye konuştu. 




Haber: S. KAŞKIR