AK Parti Düzce Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç, Düzce PTT binası önünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, anayasa değişikliğini anlatan “Evet Gazetesi”ni CHP Genel Merkezi’ne postaladı.

“Gelecek yeni sistemde başbakanlık kurumu kalkmaktadır”
AK Parti Düzce Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Katıldığı radyo programında “Düşünün yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını, başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl kavga o zaman çıkacak, asıl onu düşünmemiz lazım.” cümlesini bu ülkenin maalesef ana muhalefet partisi ve siyasal tarihin en köklü siyasi hareketlerinden birisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dile getirdi. Müsaade ederseniz öncelikle başta CHP Genel Başkanı olmak üzere CHP’lilere anayasa değişikliğinin temelde değiştirdiği birkaç konudan bahsetmemiz elzem hale gelmiş. Öncelikle yapılan bir sistem değişikliğidir. Sistem değişikliğinde yürütmedeki iki başlılık ortadan kaldırılarak başbakanlık kurumu kaldırılmakta, yürütmenin resmi ve fiili olarak başı cumhurbaşkanı olmaktadır. Cumhurbaşkanını ise doğrudan halk seçmektedir. Ayrıca getirilen yeni cumhurbaşkanlığı sistemiyle kuvvetler ayrılığı daha sert biçimde ortaya çıkmaktadır. Şimdi hal böyleyken CHP Genel Müdürünün anlaması için tekrar söylemek gerekiyor ki gelecek yeni sistemde başbakanlık kurumu kalkmaktadır.” dedi.





AK Parti Düzce Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç ve AK Partili gençler, Düzce PTT Şubesi’nden Gençlik Kolları tarafından hazırlanan “ Evet Gazetesi”ni CHP Genel Merkezi’ne postaladı.



“Tam Manasıyla Fecaattir”
Kılıçdaroğlu’nun bir milletvekili olarak asli görevinin yasama faaliyeti olduğunu ve anayasa değişikliği maddelerini okumamasının “hayır’a” odaklandıklarının gün yüzüne çıktığını kaydeden Koç, “Açıklama tam manasıyla fecaattir. Gerçeklerden ve doğrulardan uzak, millet için çalışmayı bırakmış sadece siyaset yapmayı amaç haline getirmiş bu zihniyet milletin iradesini yansıtmak olan asıl gayeyi çoktan unutmuştur. Sadece siyaset yapmayı öyle amaç haline getirmişlerdir ki derdi ya sadece AK Parti’ye muhalefet yapmak ya da bu milleti kandırmaktır.
Ana muhalefet partisinin ve genel müdürün düştüğü bu durum millet adına gerçekten bizleri endişelendirmektedir. Biz kendilerini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Siyasetin tek limanı ahlaktır.” Sözleriyle millet için doğru ve ahlaklı siyaset yapmaya davet ediyoruz. Anayasa değişikliğini idrak etmeleri adına, yeni sistemin Türkiye’ye ve milletimize kazanımlarını anlatmak adına kapımız her zaman açıktır. Bu fecaat bize bir kez daha göstermiştir ki birileri ahlaksızca milleti kandırmak adına çalışmaktadır.” diye konuştu.
AK Parti Düzce Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç ve AK Gençler, Düzce PTT şubesinden Gençlik Kolları tarafından hazırlanan “ Evet” gazetesini CHP Genel Merkezine postaladı.