CHP Gölyaka İlçe Teşkilatı “Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası” çerçevesinde düzenlediği bir programda önce ilçede bir yürüyüşle yaşananları, ardından da merkezde toplanarak iktidarın icraatları sloganlarla kınandı.
           
Merkezde anıt önünde toplanan halka hitap eden CHP Gölyaka ilçe Başkanı Zuhal Gürer, Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet olaylarının ortaya çıkmasının üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak “Yolsuzluk ve rüşvet olaylarının üstü örtülmeye çalışıldı. Sonucunda da yolsuzluk ve rüşvet suçlamasına takipsizlik kararı verildi. Bu konuyla ilgilenen yargı ve güvenlik mensupları görevden alındı. Şimdi de baskınlar ve gazetecileri içeri alarak göz dağı vermeler devam ediyor.” dedi.
         
CHP Düzce İl Başkanı Müjgan Çakman ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı mitingde ilçe Başkanı Gürer, yaptığı konuşmada iktidarın yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele edeceğim diye iktidara gelmesine rağmen hiç birinin yerine getirilmediğini söyledi.” Üç 'Y’yi yok edeceğini vaat etmişti. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar.
Yolsuzlukla mücadele edecektiniz. Oysa Türkiye yolsuzluk sıralamasında 2013’de en sert düşüşü yaşayan ülke oldu. Kuran-ı Kerim haram ve rüşvetle beslenen vücudun cennete giremeyeceğini söyler. Maide suresi ‘sizden öncekileri şu sebeple helak oldular. Onlar güçlü birisi hırsızlık yaptığı zaman ceza uygularlardı’ der. Yoksa siz de güçlü kimseler yolsuzluk yapabilir, güçsüzler yapamaz mı demiştiniz?
Bir Ülkede açlıktan ölen bebekler varsa insanlar çöpten yemek topluyorsa Soma’da göçük altında kalan oğlunun cenazesinde yırtık lastik ayakkabı ve delik ceket giyen işçi babası varsa, insanlar 890 lira asgari ücretle çalışabilmek için iş bulamıyorsa o ülkede zenginlikten söz edilemez.” dedi.
 

İlçe başkanı Gürer “Türkiye işsizlikte 44. Sıradayken, fakirlikte 38. Sıradayken, kadın ayrımcılığı 121. Sıradayken eğitimde 134 ülke arasında 109. Sıradayken gazetecilerin hapse atılmasından birinci sıraya yükseldi. Kadına uygulanan şiddete üçüncü sırada olduk. Hani anneler ağlamayacaktı.” diyerek devam ettiği sözlerine “ Soyulduk ey halkım unutma bunu” diyerek tamamladı.

Haber; E. TAYHAN