AK Parti’nin başkanlık sistemi ve anayasa değişikliğini mecliste 330 oyu sağlayarak halka götürme çabasının devam ettiği şu günlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlik bilgilerinin çalındığı yönündeki iddialar sonrası hükümet kanadından gelen açıklamalar, muhalefetten tepki gördü. 

“Bu bir seçim veya referandum hazırlığıdır”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, "Yüksek Seçim Kurulu, bundan sonraki seçimlerde vatandaşlarımızın kimlik bilgilerini herhangi bir siyasi partiyle bugünkü usül ve yöntemle paylaşmayacak" açıklaması CHP’de "Bu bir seçim veya referandum hazırlığıdır. Bundan dolayı da partiler bu denetleme ve denge mekanizmasının dışına itilmeye çalışılıyor.” şeklinde yorumlanırken, bu doğrultuda parti il ve ilçe yönetimlerine uyarılar yapılıyor. CHP Düzce İl Yönetimi de ilçe ziyaretleri gerçekleştirerek, tüm ihtimallere karşı yerelde hazırlıklı olunması için çalışılıyor.  

Akçakoca’da seçim bilgilendirmesi

Pazar gününü Akçakoca’ya ayıran CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, ilk olarak Akçakoca CHP gençleri ile bir araya gelerek, genişletilmiş toplantı ve sandık çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

İstatistiki bilgiler paylaşan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, yeni oluşturulan örgütlenme modeli, seçim bölgeleri ve sandık görevlilerinin çalışmaları hakkında ip uçları verdi.

Muhtemel tarih: Ekim

CHP İl Başkanı Tozan’ın partilerle yaptığı toplantıların gündemini seçim ağırlıklı çalışmaların oluşturması referandum ihtimalinin göz ardı edilmediğini gösteriyor. Mecliste uzlaşma sağlanamaması halinde parti dışından gerekli oyu almanın hesaplarını yapan AK Parti’nin Ekim ayında başkanlık sistemini sandığa götürmeyi istediği kamuoyuna yansıyor.   Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemine şiddetle karşı çıksa da CHP, 6 ay gibi bir süre sonra Türkiye’nin bir kez daha sandığa gitmesi halinde tüm illerde halkı bilgilendirmek için sokağa çıkacağı biliniyor. 

Haber:C.ÜSTÜNER