Derdin Köyü’nde köylülerle birlikte protesto eylemine katıldıktan sonra Düzce’ye dönen CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan Şıralık Mahallesinde bulunan bir market önünde saldırıya uğradı.

Kimliği belirlenemeyen 2 kişi tarafından Şıralık'ta bulunan bir market önünde darp edilen CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’a yönelik saldırı iddiaya göre şöyle gelişti: Tozan'ın aracına arkadan çarpan bir başka araçtan inen 2 kişi, Tozan’la tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada kimliği belirsiz iki kişi Tozan’ı yerde sürükledi.



Evine yakın bir noktada saldırıya maruz kalan Tozan’ın darp edildiği anlar bir cep telefonu kamerasıyla an be an kaydedildi. Görüntülerde üzerine yürüyen iki kişiyle boğuşan Tozan’ın zor anlar yaşadığı görüldü.


Saldırının ardından Düzce Emniyet Müdürlüğüne ifade vermeye giden CHP İl Başkanı Tozan, emniyet çıkışı basın mensuplarına açıklama yaptı. Tozan emniyet çıkışı yaptığı açıklamada “Bir araç arkadan arabama çarptı. Basit bir kaza süsü vererek beni durdurdular. Aşağı inerek ‘Arkadaşlar ne oluyor?’ dediğimde ‘Sen vatan hainisin’ diyerek saldırıya uğradım. Bu siyasi bir saldırıdır belli” dedi.

Tozan’ın ifadesi doğrultusunda soruşturma başlatan polis, eşkalleri belirlenen saldırganların peşine düştü. Edinilen bilgilere göre Tozan’a saldıran şahıslar, 81 BD 228 plakalı bir araç ile kaçmaya çalışırken, kısa sürede polisler tarafından yakalanarak Osman Çatana Polis Merkezi’ne götürüldü.

Haber:Y.SEVER