26 Mart 2016 Cumartesi günü Derdin Köyü’nde köylülerle birlikte protesto eylemine katıldıktan sonra Düzce’ye dönen CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Şıralık Mahallesi'nde bulunan bir marketin önünde saldırıya uğramıştı. Cep telefonuyla an be an kaydedilen ve sosyal medyadan paylaşılan saldırı sonrası Tozan, saldırganlar hakkında şikayette bulunmuştu. Savcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklanmış, daha sonra farklı zamanlarda tutuksuz yargınlanmak üzere serbest bırakılmışlardı.


DESTEK İÇİN GELDİLER

Yaklaşık 6.5 ay önce yaşanan dayak olayının ilk duruşması bugün görüldü. CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, CHP Düzce İl Başkanlığı Avukatı Hülya Güngör ve CHP Genel Merkez Avukatı Ömer Koçak başkanlığında 7 kişilik hukuk kurulu parti avukatları ile duruşmaya katıldı. Uğradığı saldırıdan hemen sonra akın akın Düzce'ye gelerek CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'a destek olan CHP'nin üst düzey yönetimindeki isimler ve milletvekilleri davanın ilk duruşmasında da Tozan'ın yanındaydı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ile CHP Milletvekilleri Muharrem İnce, Mahmut Tanal, Tanju Özcan, Yaşar Tüzün, Oğuz Kaan Salıcı, Tahsin Tarhan, Onursal Adıgüzel, Okan Gaydancıoğlu, Ali Akyıldız, Namık Havuçcu, Zeynel Emre, Canan Yüceer ve Parti Meclisi üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ı ilk duruşmada yalnız bırakmadı.


BU SALDIRI CHP VE TÜRKIYE’DEKİ AYDINLARA YAPILAN BIR SALDIRIDIR“

Duruşma sonrasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, bir basın açıklaması yaptı. Öney Cankurtaran, Zekeriya Tozan’a destek için burada olduklarını ve bu davanın Tozan’ın şahsi davası olmaktan çıktığını belirtirken; “Bu yapılan saldırılar aynı zamanda CHP’nin kurumsal kimliğine yapılan bir saldırıdır, bu saldırı CHP ve Türkiye’deki aydınlara yapılan bir saldırıdır. İçeride verilen ifadelerin de gösterdiği gibi planlı bir saldırı olduğu ortadadır.“ dedi.


SALDIRIYI AZMETTIRENLER NEDEN BULUNMUYOR?“

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran bu saldırının planlı bir saldırı olduğunu ve organize bir olay olduğunu iddia ederek şunları ifade etti: “Azmettiriciler neden hala bulunamamıştır, korunuyorlar mı? Emniyet güçleri ve adalet görevlileri bu konuyla ilgili araştırma yapmakta mıdır? Mahkeme avukatlarımız tarafından görevsizlik terkibi istemiyle ağır cezaya nakledilmesi istendi. Bu olayı kaza suçu olarak göstermek mümkün değildir.“


CHP OLARAK PEŞINI BIRAKMAYACAĞIZ“

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, son olarak şunları ekledi: “Bizler CHP olarak bu olayın peşini bırakmayacağız. Bugün AK Parti yöneticilerine eleştiri yapanların bile gözaltına alındığı ülkede, bir CHP yöneticisi ya da bırakın yöneticiyi herhangi bir üyemize fiili olarak yapılan bir saldırının kaza olarak değerlendirilmesini kabul etmeyeceğiz. Biz hangi yöneticimiz hangi üyemiz olursa olsun arkasnda olacağız.“