CHP Düzce İl Kongresi 18 Temmuz spor salonunda gerçekleşti.
Kongreye Grup Başkan vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla Milletvekili Gürol Ergin, eski Bolu Milletvekili Mustafa Karslıoğlu, CHP eski Genel Başkan adayı Umut Oran, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, il, ilçe ve belde başkanlarının yanı sıra kısa süreli kongre öncesinde Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, kongre anında Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu. AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan, Demokrat Parti İl Başkanı Zekeriya Korkmaz, Türkiye Partisi İl Başkanı Erdoğan Bıyık, TSO Meclis Başkanı Nusret Özsoy, Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Nurettin Karslıoğlu, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, İşci Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, partililer ve vatandaşlar katıldılar.

Divan başkanlığını yapan Muğla Milletvekili Gürol Ergin kongrede yaptığı konuşmada hükümetin fındık politikasını eleştirdi ve fındık üreticisi tüccar karşısında yalnız ve boynu bükük bırakıldı dedi.


Daha sonra hesap ve faliyet raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi.
Kısa bir teşekkür konuşması yapan eski İl Başkanı Zekeriya Tozan merkez ilçe kongremizde yaşanan bazı oyalları büyütüp bu günde benzer durumları görmek isteyenler yanıldılar dedi ve yeni İl Başkanı Basri Karslıoğlu'nu sahneye davet etti.
Daha sonra söz alan Dursun Çolak isimli vatandaş ise hükümetin uyguladığı iç, dış ve ekonomik politikalarını eleştirerek bu iktidardan kurtulmak gerekiyor dedi. Yapılan konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde Basri Karslıoğlu başkanlığındaki yeni yönetim kurulu göreve seçildi.
Yeni yönetimde şu ismiler yer alıyor;
Basri Karslıoğlu, Sefa Çimen, Güler Demirel, Murat Döşoğlu, Kerim Görün, Gözde Kasapoğlu, Nurettin Özcan, Dilek Özdemir, Suat Haydar Öztürk, Musa Sarı, Tamer Tekin, Nurettin Türkmen, Kenan Varol, Murat Yarar ve Semiha Fatma Yılmaz.
Kurultay delegeleri ise;
Cemal Çapar, Basri Karslıoğlu, Evren Kuşcuoğlu, Ali Şahin, Cemil Tınaz ve Hayrettin Topçu.
Başta çocuklar olmak üzere vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu yeni İl Başkanını tebrik ederek başalı çalışmalar diledi.