CHP İl Başkanı İlhan Duru, parti binasında yaptığı basın açıklaması ile CHP’nin Yığılca Belediye Başkan Aday Adayını açıklayarak ülke gündemini değerlendirdi.



“Çıktığı bu yolda her zaman yanındayız”
Yerel seçimlere yönelik hazırlıkların sürdüğünü belirten duru ilk aday adaylığını açıklayan ismin Zeynel Çamlı olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

“Yığılca İlçe Başkanlığı’nın görevini yürüten Zeynel Çamlı, medeni cesaret göstererek ilimize ilk aday adaylığını açıklayan arkadaşımız olmuştur. Çıkmış olduğu bu yolda, bizim her zaman yanında olduğumuzu belirterek, başarılar dilerim.”



“Atılan bu iftiralar ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizi örtbas etmek içindir”
Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2.Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye itafen kaydettiği iddialarını şöyle sürdürdü:

“Mustafa Kemal’in önderliğinde İsmet İnönü’nün yürüttüğü devrimler, 15 yılda sonuca ulaşmış, ekonomik ve çağdaş bir devlet olmaya başlamıştı. Bugünkü iktidar ise, Cumhuriyetin kazanımlarını tek tek yabancılara sattı. Sömürgeleşme sürecine giren ülkemizi, ekonomik olarak karşı karşıya bıraktı. İçerisinde bulunduğumuz ekonomik krizi saklamak isteyen iktidar, krizin faturasını dış güçlere bağlamakta. Diğer taraftan büyük devletlere kafa tutar gibi yapıp bir yandan da Cumhuriyetin kurucularına çeşitli iftiralar atarak Cumhuriyet düşmanlarını yanına çekmeye çalışıyor. Bunun son örneğini İsmet İnönü’ye attığı iftiralardır. Atılan bu iftiralar ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizi örtbas etmek, gündemi değiştirmeye yönelik yapılmış hamledir. Yapılan bu tür iftiralar 1.ve 2. İnönü zaferlerini kazanmış, Kurtuluş Savaşımızın öncü kahramanlarımızdan İsmet İnönü’nün itibarını hiçbir şekilde zedeleyemez.”