Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilk seçim bürosunu Atatürk bulvarı üzerinde açtı. Seçim bürosu açılışına Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş de katıldı. Yerel seçim çalışmalarını hızlandıran CHP’nin seçim bürosu açılışında Belediye Başkan Adayı Basri Karslıoğlu için hazırladığı seçim müziği ise dikkat çekti. Bir çok partilin katıldığı seçim bürosu açılışında yapılan konuşmalarında Düzce’nin sorunlarına hakim olunduğu ve Düzce’nin kaderinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.
BU HÜKÜMET HALKIN KANINI EMİYOR
CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, çok önemli bir dönemde yerel seçimlere girildiğinden söz etti.
Güneş, “ cumhuriyet tarihinde ilk defa 4 bakan yolsuzlukla suçlandı. Hapishanedekiler keşke bakan olsaydık diyordur: bu hükümetten mutlaka kurtulmamamız lazım. Herkes hata yapabilir. Hatasız kul olmaz. Ancak en kötüsü utanma duygusunu kaybetmek. Bu hükümet utanma duygusunu kaybetmiş. Bu hükümet halkın kanını emiyor. Kendisi yolsuzluk yapıyor, halka patatesi fasulyeyi pahalıdan satıyor. Bu memleketi de komşuları da perişan ettiler. Türkiye’nin de komşuların da huzura ihtiyacı var.” diye konuştu.
Güneş, AK Parti’nin seçim bürosu açılışında yaptığı konuşma ile ülke gündemine oturan Düzce milletvekili Fevai Arslan’ın sözlerini rezalet olarak nitelendirdi ve Başbakana seslendi.
ELİ KANLI HARAMİLERİ GÖNDERECEĞİZ
Güneş, “ Tövbe estağfurullah. Bütün müşrikleri partinde toplarsan müşriklerin partisi olursun. Özür dile tövbe et.” dedi.
Düzce’yi iyi bilen bir belediye başkan adayı ile yola çıktıklarını söyleyen Güneş, “ Düzce’nin sorunlarını iyi biliyor. Temiz siyaset yapıyor. Müşvikler, eli kanlı haramileri göndereceğiz. Her oy bu pisliğin temizlenmesine yarar sağlayacak. Düzce’nin kaderi değişmeli.” dedi.
Düzce’nin belediye başkanı olacaklarından emin oldukları şeklinde iddialı bir konuşma yapan CHP Belediye Başkan Adayı Basri Karslıoğlu, Düzce halkından parti gözetmeden destek istedi.
Hesap veren bir belediye başkan adayı olacağı vaadinde bulunan Karslıoğlu, yaptığı seçim gezilerinde halkın kendisini kurtarıcı olarak gördüğünü belirtti.
CHP İl Başkanı Nurettin Türkmen, Seçim bürosunun hayırlı olmasını dilerken, 30 Mart yerel seçimlerde “ Haramilerin saltanatını yıkacağız. ”dedi.
Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılış kurdelesi kesilerek çalışmalar hakkında bilgi verildi.