CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan parti binasında İnönü Parkı ihalesinde usulsüzlük yapıldığına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

“Bizim vergilerimizle oluşturulmuş gayrimenkulleri kirli yönetiyorlar”
Bugünkü basın açıklamasının konusunun İnönü Parkı ve İl Genel Meclis üyesi Cahit Aydın olduğunu kaydeden Tozan şöyle konuştu:

“Ama uygulamaya baktığımızda içinde ak olan içinde adalet geçen bir partinin bizim vergilerimizle oluşturulmuş gayrimenkulleri ne kadar kirli yönettiğini görüyoruz. Ne acıdır ki bugün bu olayın basına düşmesinin nedeni olarak içinde Allah korkusu olan insanların bu yapılan hukuksuz işlemden rahatsız oldukları için değil de bir seçim öncesi parti içi hesaplaşma olarak bu olayların gündeme düşmesi de bu olayın başka bir kötü tarafıdır. Olaya neresinden bakarak bakalım elimizde kalmaktadır.”

“Belediye meclis kararı ile aynı kişiye her yıl verildi yetmez gibi üste para da verildi”
Tozan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2003 yılından beri Düzce Belediyesi’ne ait olan bir taşınmaz mevcut ihale yasasına göre her yıl ihale edilmesi gerekirken belediye meclis kararı ile aynı kişiye her yıl verilmiştir. Daha sonra Sayıştay raporu ile bu olayın ihale kanununa aykırı olduğu ortaya çıkmış fakat uygulama değişmemiştir.

Çok ilginçtir ki yapılan ihaleyi incelediğimizde devrin başkanı Mehmet Keleş’e AK Parti’nin yerel yönetimlerden sorumlu en yetkili kişisinin baskı yaparak ihalenin aynı kişiye verilmesi gerektiğine dair bilgileri bu basın kuruluşuna göre meclis üyeleri doğrulamıştır. Daha ilginç bir şey bu kişiye adeta üste para verilmiş. İnönü Parkı ile ilgili oraya yapmış olduğu yatırımlar da kiradan düşülmüştür.”

“Bizim vergilerimizle kendi yandaşlarına peşkeş çekiyorlar”
Son olarak olayın CHP’nin hukuk kurumlarınca incelemeye alındığını ve kusuru olan varsa yargıya taşınacağını kaydeden Tozan şu ifadelerde bulundu:

“Şimdi önümüzdeki dönemde yerel seçimler var. Ben buradan Düzce halkına seslenmek istiyorum. Bugün Kudüs üzerinden siyaset yaparlar, din üzerinden siyaset yaparlar ama İslam’ın en büyük felsefesi adalet ve hoşgörüdür. Allah bize kul hakkıyla gelmeyin demiştir. Ama bizim vergilerimizle kendi yandaşlarına peşkeş çekmektedirler. Bunu da pervasızca yapmaktadırlar. Maalesef burada hukuk üzerindeki siyasi baskı da adaletin tecelli etmesine engel olmaktadır.”

Haber: Ö.YILMAZ