Yığılca’nın Gökçeağaç, Sarıkaya ve Belen köylerindeki okullarda bazı öğrencilerde döküntü ve kızarıklığa rastlanmış, bu nedenle ilçedeki ilk ve orta dereceli okulların iki gün tatil edildiği haberleri basına yansımıştı. Öğrencilerden alınan numunelerin laboratuvar incelemelerinde korkulacak durum olmadığı beyan edilmişti.

Başbakan’a sordu

Yığılca’da bazı öğrencilerde görülen hastalıkla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Başbakan Ahmet Davutoğlu’na cevaplaması için soru önergesi verdi.  Tanrıkulu,  “Tetkiklerde bulaşıcı hastalığa rastlanılmadığı tespit edilmiştir. Bu nedenle korkulacak durum olmadığı beyan edilmektedir. Kamuoyuna ve halkımıza duyurulur” ifadesine yer verilmiştir. Bu durumda, bazı öğrencilerdeki döküntü ve kızarıklığın sebebi nedir? Düzce Yığılca İlçesinde kızamık salgını olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, kızamık salgını ile ilgili alınan tedbirler nelerdir? Türkiye genelinde illere göre, 2002-2015 yılları arasında görülen kızamık salgını sayısı kaçtır?Türkiye genelinde illere göre, 2002-2015 yılları arasında kızamıktan hayatını kaybeden çocuk ve genç sayısı nedir?” sorularını yöneltti.

Yiğit kınadı!

Ana Muhalefet Partisi’nin verdiği sağlıkla ilgili soru önergesi Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit tarafından tepki topladı. Yiğit, jet hızıyla bir açıklama yaparak “Maalesef son günlerde yapılan spekülatif açıklamalar hiç bir gerçek kaynağa ve bilgiye dayanmamaktadır. Ana Muhalefet partisinden bir milletvekilimiz bu öğrencilerimizin durumundan siyaset malzemesi üreterek İlçemizi Ankara gündemine taşımıştır. bütün sonuçlar normal  çıkmasına rağmen birilerinin siyaset ve muhalefet yapacağım diye İlçemizin adını kullanmalarını ŞİDDETLE kınıyorum” dedi.

Haber;S.KAŞKIR