CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, partinin bu kurultayda dünyaya demokrasi dersi verdiğini söyledi. İktidar partisi ile kendi partilerini kıyaslayan Tozan, “Biz de liderlik softası yoktur. Bolu’da iktidar partisinden 2 aday çıktı diye kongreyi iptal eden anlayışı hepimiz gördük” diyen Tozan, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı seçebilmesi için yapılacak olan Tüzük Kurultayı’na hazırlandıklarını belirtti.
 
Demokrasi dersi verdik”
CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan Öncü Haber’e yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin en fazla ihtiyaç duyduğu demokrasi adına dünyaya ders vermiştir. Biz de liderlik softası yoktur. Gördüğünüz gibi mevcut hükümet AKP 2 aday çıktı diye Bolu’daki kongreyi iptal eden anlayışı hepimiz görmüşken, Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanın karşısında aday vardı biz Düzce delegeleri olarak 6 delegemizle mevcut Genel Başkanımızın karşısındaki Sayın İnce’ye destek verdik, oy da verdik. Her yerde seçim yapıldı. 488 tane adayımız vardı. Mevcut hükümete baktığımızda böyle bir şans yok. Genel Başkan belli, İl Başkanları belli, kimin milletvekili olacağı yönetim tarafından belirleniyor. Delege önüne koyulan listeye sadece oy veriyor ve delegenin seçme hakkı olmuyor. Yani mevcut hükümetin yaptığı demokratik kurallara uymuyor.
 
“Kılıçdaroğlu’na neden oy vermediğim eleştirisini almadım”
Eğer demokrasiden bahsediyorsak bunu gerçekleştirmiş olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir ve ben hiçbir genel başkan yardımcısından ‘Neden Genel Başkanımıza oy vermiyorsun?’ diye bir eleştiri almadım”
dedi.
 
CHP’nin tutuklu Milletvekili Enes Berberoğlu hakkında da konuşan Tozan, Berberoğlu’nun kurultaydaki yerinin özel olarak hazırlandığnı ve PM’ye de girdiğini belirtti.
 
Berberoğlu pm’de…
Tozan, “Şimdi o çok özel bir konudur. Türkiye’nin şuanda en çok demokrasiye ihtiyacı var. Berberolu’yla ilgi anayasa mahkemesinin aldığı karara alt mahkeme uymamaktadır. Türkiye tarihinde böyle bir hukuk problemi hiç olmamıştı. Bu vatandaşların hukuka olan güvenlerini sarsmaktadır. Türkiye maalesef bu haldedir ve bunu sebebi AK Parti’dir. Berberoğlu’yla ilgili verilen karardan sonra, Berberoğlu’nun tahliye edilerek yargılanması gerekirken alt mahkeme üst mahkemeyi tanımayarak tutukluluğu devam etmektedir. Bu hukukun ayaklar altına alınmasıdır. Basın özgürlüğünün Amerikan demokrasisinde daha farklı bir yeri vardır. Onların basınla ilgili hassasiyetleri çok daha farklıdır. Orada bir dördüncü güç olarak kullanırlar. Bundan da asla taviz vermezler. Ama Türkiye’de gördüğümüz gibi basın tutuklu. Yandaş basın olursanız problem yok. Muhalifseniz başınıza nelerin geldiğini ortada. Bu problemin derhal toparlanması gerekmektedir” dedi.

Haber: A. SARI