Düzce'ye CHP milletvekili trafiği devam ediyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve ona eşlik eden kurmaylarından 1 gün sonra bu kez Tunceli Milletvekili Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol, Düzce CHP İl Örgütü'nü ziyaret etti. Ziyarette basın açıklaması yapan Erol, Doğu ve Güneydoğu’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek milletvekili olarak terör sorunlarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek ve Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin durumuyla ilgili neler yapılabileceklerini konuşmak için Düzce’ye geldiğini belirtti.

“Başkan Keleş’e müjde vermek isterim”

İlk olarak Düzce gündemine değinen Milletvekili Erol, yerel basında Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Hecinler'deki Katı Atık Depolama Tesisi için ‘Parasını verirseniz tesisi kaldırırız’ dediğini söyleyerek müjde vermek istediğini ifade etti. Erol, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak mevcut tesisin yıkılarak yeniden yapılmasıyla ilgili grup başkanvekillerimiz aracılığıyla meclise önerge vererek Maliye Bakanlığı'ndan yeni tesis için ödenek talep edeceğiz.” dedi.

“Terör ulusal bir sorundur”

Türkiye'nin terör yüzünden son 32 yılda birçok maddi ve manevi kayıp yaşandığının altını çizerek açıklamalarını sürdüren Erol, terör sorununun ulusal bir sorun olduğunu kaydetti. Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, “Ülkelerin ulusal politikaları vardır. Ülke menfaatleri için uygulanır. Hükümetlere ve döneme göre değişmez. Terör sorunu ulusal bir sorundur. Hükümetin tek başına çözebileceği bir durum değildir. Sorunun çözümü üniter yapıyı tartışmadan tüm tarafların katılımıyla yapılmalıdır.” dedi.

“Türkiye’nin 81 ili terör bölgesidir”

Hükümetin Suriye politikası yüzünden PKK terör örgütünün insan kaynağı sorunu yaşamadığını öne süren Erol, terör olayları konusunda kaygısı olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Sığınaktaki terör örgütü üyeleri ay sonunda bulundukları yerlerden çıkarlarsa korkarım ki bugünleri arayacağız. Daha büyük felaketler yaşayabiliriz. Türkiye’nin 81 ili terör bölgesidir. Yalnızca Doğu ve Güneydoğu değildir. Bu iş askeriye ve polisiye tedbirlerle kökten çözülmez.”

Haber:Y.SEVER