CHP Merkez İlçe Başkanı Alaattin Duran yazılı olarak yaptığı açıklamayla MHP’yi 2010 referandumundaki tavrından ve bugünkü adımlarından dolayı eleştirdi. 

MHP ayrıştırılmada başrol oynuyor
MHP’nin 2010 referandumu için ‘Anayasaların toplumsal mutabakatla, toplumun her kesiminin katıldığı görüşle, demokratik tartışma iklimi ve üslubu ile yazılması gerekir’ görüşünü hatırlatan Duran, “Aynı MHP bugün Anayasa konusunda farklı bir tablo çizmekte ve toplumun ayrıştırılmasında başrolü oynamaktadır. Ak Parti iktidarının yazdığı ve kendi partilerinin onayladığı Anayasa paketine ‘’hayır’’ diyenleri yaftalamakta hatta terör örgütleri ile ilişkilendirmeye çalışmaktadır.” Dedi.

MHP’nin Ahmet Türk tutumunu eleştirdi
MHP’nin,  aybaşında cezaevinden tahliye olan Eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün geçmişteki ve bugünkü anlayışını karşılaştıran Duran, “MHP 2010 referandumunda Yüce Divan kararlarına yeniden inceleme yolu açılarak Ahmet Türk’ün Milletvekilliğinin iade edileceğini ve TBMM’ye döneceğini iddia etmiştir. Fakat aynı MHP bugünlerde Ahmet Türk’ün tutuksuz yargılanmasını istemiş ve kısa süre önce bu talep karşılık bulmuştur.” İfadelerini kullandı.

Ne değişti?
MHP yine 2010 referandumunda kuvvetler ayrılığının ortadan kaldırılmasının ‘’diktatörlük’’ olarak nitelendirdiğini ifade eden Duran, “MHP AK Parti’nin yargıyı kontrol altına almak istediğini açıklamış ve gerekçesini Ak Parti’nin kabaran suç dosyaları olarak göstermiştir. Bugün ise aynı MHP yargıyı tamamen Ak Parti iktidarına teslim etmenin peşindedir ve DİKTATÖRLÜK olarak değerlendirdiği kuvvetler ayrılığının ortadan kalkması için çaba sarf etmektedir. Bütün bu gerçekler ışığında soruyoruz, ne değişti?”