Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Enis Tütüncü, Yerel seçimler yaklaşırken, il teşkilatlarının genel merkeze önerileri ve eleştirilerini dinlemek amacıyla çıktığı  bir gezi programı çerçevesinde Düzce’ye geldi.

CHP İl Başkanlığı Lokali’nde partinin il teşkilatı ve partililerle bir araya gelen Tütüncü, burada yaptığı konuşmada ilk kez bugünlerde ekonomik, sosyal, iç ve dış sorunların bu şekilde ülkenin böğrüne oturduğunu söyledi. Türkiye’nin öncelikli gündeminin işsizlik, yoksulluk ve gelir dağılımındaki adaletsizlik olduğunu belirten PM Üyesi Tütüncü, yıllardır üretimden kopuk bir ekonomi politikasının izlendiğini, ekonominin  Borsa ve Ranta endekslendiğini ifade etti.

Ülkemizde her beş kişiden birinin işsiz olduğunu söyleyen ve bu oranın 15-24 yaş arasında yüzde 33’e çıktığını söyleyen Tütüncü, Türkiye’de gerici ve irticai hareketlerin son dönemde güç kazandığını, dini siyasete alet eden şer odaklarının mali gücünün önemli ölçüde arttığını söyledi.

Cumhuriyetin temelinin Ulus Devlet, Üniter Devlet ve Laik Devlet olmak üzere üç ayağının olduğunu söyleyen Tütüncü, Anayasanın değiştirilemez maddelerinin, cumhuriyetin harcı olan laikliğin, türban tartışması sırasında tartışmaya açıldığını söyledi.

Siyasetin Türbanın anayasaya girmesini önleyemediğini belirten Tütüncü, Kapatma davası nedeniyle Dışişleri Bakanı’nın Avrupalılara yakındığını ifade etti.

Tütüncü’nün konuşmasını tamamlamasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.