Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Teşkilatı, yerel seçimler için çalışma takvimini başlattığını açıkladı. CHP üyelerinin de katıldığı toplantıda seçim startını veren Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz, çok çalışarak yerel seçimleri kazanacaklarını iddia etti. Seçim startının verildiği toplantıya CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Yönetim Kurulu üyeleri  ve partililer katıldı.

Aksöz, ülke gündeminin yoğun olduğunu, Ak Parti iktidarının gereksiz yere gündemi gerdiğini söyleyerek, ülkenin iktidarın uyguladığı politikalar sonucunda dışa bağımlı hale geldiğini,  yabancı sermayenin temsilcilerinin iç işlerimize karışır hale geldiğini ifade etti. Akdeniz ve Edirne Üniversitelerinde yaşanan olayların ülkeyi bölmeye yönelik stratejilerin parçası olduğunu savunan Aksöz, Ekonominin iyiye gitmediğini, temel gıda maddelerinde yüzde yüze varan zamlar yapıldığını, gübrenin torbasının 24 YTL’den 46 YTL’ye yükseldiğini, hükümetin gerçek enflasyon rakamlarını halktan gizlediğini söyledi.

İktidar partisinin mensuplarının partilerine mesnetsiz iftira ve saldırılarda bulunduğunu söyleyerek Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin’in açıklamalarına gönderme yapan Aksöz, Şahin’in kavga ederek gündem yaratmaya çalıştığını ifade etti.Yerel Seçim çalışmalarının bugün itibarıyla başladığını belirten Aksöz, yerel seçimleri sosyal demokratların mutlaka kazanacağını, çok çalışarak işbaşına geleceklerini söyledi.

Aksöz’ün konuşmasının ardından bir soruyu yanıtlayan İl Başkanı Zekeriya Tozan, Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelikleri için adaylar üzerinde çalıştıklarını, adayların da mayıs ayında belli olacağını düşündüklerini ifade etti.