Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Merkez İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Düzce Belediyesi'nin çalışmaları ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme adına sorulan sorulara cevap alınamadığına belirtildi.

Teşkilat tarafından Mayıs ayında verilen soru önergesine cevap gelmemesi nedeni ile Temmuz ayında tekrar Belediyeye aynı sorular yöneltilmişti ancak Belediye tarafından kendilerine olumlu ya da olumsuz hiçbir cevabın gelmediğini belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz, ısrarla kamu yararına olduğuna inandıkları soruları sormaya devam edeceklerini bildirdi. Aksöz, bugüne kadar Belediye'nin kötü yönetildiğini, bu keyfi uygulamaların kamuoyunda büyük rahatsızlıklar yarattığını söylediği açıklamasında sorulan sorular “İstanbul Caddesi kaldırımları üzerinde yapılan korkulukların ihalesi hangi tarihte yapıldı? Kalıcı konutların 2007 yılı içindeki temizlik masrafları için harcandığı Belediye Başkanlığımızca belirtilen 2 milyon YTL kime , hangi Şirketlere, nerelere harcandı? Belediyeyle iş yapan Yeypaş, İmtaş, Dergaz, Derman gibi şirketlerle Belediye'nin ortaklık payı var mı, yok mu? Belediye Başkanı ile Belediye Meclis üyeleri ve Belediye Başkan yardımcıları arasında kaçıncı derecede akrabalık var?.” olarak açıklanırken, Saim Aksöz Belediye Başkanlığınca bu sorulara cevap verilmesini istediklerini belirtti.

Aksöz, Muhalefetin bir yönetim biçimi olduğunu, tüm uyarılara rağmen kanun tanımaz bir tavır sergilendiğini de sözlerine ekledi.