AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, bugün düzenlediği basın toplantısında, terör sorunun ortadan kalkması ve silahların kesin olarak bırakılması koşullarında, devletin istihbarat teşkilatı aracılığı ile yürütülen görüşmelerden MHP’nin rahatsız olduğunu iddia etti.
MHP neden korkuyor?
Kaşıkoğlu, “ Kısa süre önce, MHP Düzce İl Başkanı Sayın Abdullah Danışmaz, “Hükümet İmralı’ya boyun eğdi” başlıklı açıklamasında, Hükümetin, terör örgütü PKK’nın meşruluk kazanması için yoğun bir çaba içinde olduğunu, MHP’nin devlet ve TSK’dan yana taraf olduğunu, bu görüşmelerin telafisi imkânsız sonuçlar doğurabileceğini ifade etmiş ve bu görüşmeleri iktidar mensuplarının milliyetçi hassasiyeti yüksek olan ilimizde halka izah edemeyeceklerini iddia etmiştir.
Bu bizim için sürpriz değildir. Halkımız her şeyin farkındadır ve milliyetçilik demek sureti ile sürekli vatan evlatlarının şehit olmaları üzerinden oy devşirmeye çaba gösteren ve dağa çıkalım derken Anadolu’nun garip evlatları üzerinden hesap-kitaplar içinde olan MHP’yi iyi tanımaktadır. Yıllardır çözülemeyen terör sorunun ortadan kalkması ve silahların kesin olarak bırakılması koşullarında, devletin istihbarat teşkilatı aracılığı ile yürütülen görüşmelerden MHP yetkilileri acaba neden korkmaktadırlar? Acaba güç kaynağı olarak gördükleri kan ve gözyaşının dinecek olması mı rahatsız etmektedir MHP’li siyasetçileri? “ dedi.
Umarız görüşmeler olumlu sonuçlanır
Kaşıkoğlu, yıllardır ülkenin büyümesinin önünde en büyük engel olan terör sorunundan kurtulmak adına yürütülen görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını ve terör örgütünün silahlara veda etmesini umduğunu söyledi.
“Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bir yandan teröristlerle en etkili silahlı mücadele sürdürülürken diğer yandan yıllardır ihmal edilmiş diğer çözüm enstrümanları da devreye alınmaya başlamıştır. Tarihinin en ağır kaybını 2012 yılında yaşamıştır terör örgütü. Dolayısı ile yıllardır ülkemizin büyümesinin önünde en büyük engel olan terör sorunundan kurtulmak adına yürütülen görüşmeler umarız olumlu sonuçlanır ve terör örgütü silahlara veda eder. Oğlu askerlik çağına giren her ana ve babanın artık korkulu rüyalarla teskere beklemesini istemiyor, akan kan ve gözyaşının dinmesini istiyoruz. Bunu gerçekleştirme adına söyleyecek sözü ve çözüm önerileri bulunmayanların hamaset ve popülizm kokan sözlerle süreci baltalamak yerine hiç olmazsa susmak sureti ile katkı vermeleri sanırım daha doğru bir yaklaşım olurdu.” Diyen Kaşıkoğlu, bu söylemlerin terörün ortadan kaldırılmasına hiçbir katkısı olmadığını belirtti.
Aklınızı başınıza almayacak mısınız?
Kaşıkoğlu, Düzce’den sorumlu milletvekilliğine atanana CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan “Düzce’de hiç kimseden, iktidar için Allah Razı Olsun dendiğini duymadım” sözlerini hatırlatarak, “ Nasıl oluyor da AK partinin oyları sürekli artıyor, hala aklınızı başınıza almayacak mısınız.?” Dedi.
Kaşıkoğlu, “hadi kulaklarınız sağır, gözleriniz kör, anladık! Kimse iktidar için Allah razı olsun demiyor da; 2002’den bu yana girilen 3 genel, 2 yerel seçim ve 2 referandumda nasıl oluyor da milletimiz ve Düzce’li hemşerilerimiz AK Parti İktidarının oylarını sürekli artırıyor ve sandıkta her defasında daha fazla destek veriyor. Hiç düşünmez ve görmez misiniz? Hala aklınızı başınıza almayacak mısınız?
Söyledikleriniz doğru ise ve milletimiz AK İktidardan memnun değilse neden sizlere oy vermiyor 5 seçim ve 2 referandum oylamasında? Bunu neyle izah edeceksiniz.
Sayın CHP il başkanı Karslıoğlu “vatandaşın iktidara tepkileri, seçimde, CHP’ye verilen oya dönüşemiyor” diye halkımıza sitemde bulunuyor. Bu söylemlerin ortaya koyduğu gerçeği görmek istemeyenlere bir kez daha söylemem gerekiyor ki “ilimiz ve ülkemizde iktidar değil, muhalefet boşluğu söz konusudur.” Halkımız iş yapacak tutarlı bir muhalefet görmediği için sürekli olarak “Durmak yok yola ve hizmete devam, hedef 2023” demektedir.

Haber: H. İŞCAN