CHP Merkez İlçe Başkanı Alaattin Duran yazılı bir açıklama yaparak ‘CHP-HDP birlikte hareket ediyor’ düşüncelerini sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla yayarak algı oluşturmak isteyenlere tepkisini dile getirdi.

Duran, özellikle sosyal medyada ‘’HDP ile CHP aynı safta ve işbirliğinde’’ kabilinden vatandaşlar üzerinde algı oluşturulmaya çalışıldığını gözlemlediklerini belirterek, “Bu tarz yaftalar ile referandum öncesi vatandaşlarımızın iradelerinin ipotek altına alınmaya çalışıldığını düşünmekteyiz. Aynı zaman da Anayasa maddeleri üzerinden konuşamayan fakat safsata üretip yafta vurmakta pek mahir olan şer odaklarının; içinde bulundukları acziyetin nişanesi olarak değerlendiriyoruz.” Dedi.

Vatandaşları camialarına karşı kışkırtmanın ve algı ortamına sürüklemenin gaflet, dalalet ve hıyanet olarak değerlendiren Duran, “Konu HDP veya PKK olduğunda yakın siyasi tarihimize bakıldığında Habur’da davul zurna ile PKK’lıların karşılanmasını, çadır mahkemeleri, Oslo görüşmelerini, Akil Adamları, Diyarbakır’ da megri megri şarkılarını, Valilere operasyon yapılmasın talimatını, PKK’nın sözde valiler atamasını,  İmralı-kandil hattında gidip gelen yolu dört gözle beklenen mektupları  ve  ‘’Kürdistan’’  kelimesini görmeleri mümkün olacaktır. Hatta kumpas davalarında eski bir Genel Kurmay başkanımızın sanık olduğunu PKK’nın iki numaralı ismi Şemdin Sakık’ın tanık olduğunu hatırlatırız.  Bunlar yaşanırken ve göz yumulurken PKK ve HDP ile Partimizin en ufak teması olmamıştır. Bugün partimizi HDP ile ilişkilendirmek isteyenler ve aynı safta olduğunu iddia ederek işbirliği ile itham edenler; nedense bütün bunlar yaşanırken sessiz kalmış ve hiçbir rahatsızlık duymamıştır.” İfadelerini kullandı.

Son olarak partilerinin nerede ve nasıl duracağını 2010 referandumunda çok iyi gösterdiğini kaydeden Duran, “Bölücü başı Apo’nun 2013 yılında kendisini ziyarete giden heyete Başkanlık sistemini desteklemeleri yönünde beyanı ve talimatı mevcuttur. Kısa bir süre önce ise HDP’li Altan Tan’ın; Apo’nun ve partilerinin başkanlık sistemine karşı olmadığı yönünde açıklamaları vardır. Milliyetçi oylara göz dikenleri büyük bir hayal kırıklığı beklemektedir. Milliyetçiler gerçekleri görmekte ve ne yapacaklarını çok iyi bilmektedirler. Bu gerçekler eşliğinde; Kamuoyuna gerçek dışı bilgiler empoze etmeyi amaçlayan yafta ve saftalar üzerinden siyaset mühendisliği yapmaya çalışan şer odaklarının takdirini Milletimize bırakıyoruz.” Şeklinde konuştu.