Yerel seçimler öncesinde bütün partiler çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi de önemli kararlar alma aşamasında yer alıyor. Partiden alınan son bilgilere göre yerel seçimlerde; kır ve kent belediyeciliği olarak iki koldan çalışma yürüten CHP’de, “Yerel Yönetimlerin Anayasası” niteliğinde bir bildiri nisan ayı ortalarında açıklanacak.

Bildirinin açıklanmasının ardından adaylar da netleşmeye başlayacak. CHP Genel Merkezi’nde yerel yönetimler konusunda uzmanlaşmış kişilerden oluşan bir komisyon kuruldu. Komisyonda seçim bölgelerinin ayrı ayrı analizleri yapılmaya hazırlanılıyor. Bölgeler, seçmen profilinden, ihtiyaç duyulan hizmetlere kadar tek tek inceleniyor. Açıklanacak bildirinin ardından partide seçim için neler yapılacağı ve çalışmaların hangi konular üzerine yoğunlaşarak devam edileceği de merak ediliyor.

Düzce’de ise yerel seçimler için kimin aday gösterileceği konusunda henüz kesin bilgi gelmezken Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın aday olup olmayacağı da konuşulan konular arasında yer alıyor.

Haber: M.AYDIN