Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü bayramlaşma için parti binasında merasim düzenledi. CHP il yönetimi ve partililer ile bayramlaşma merasimine CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da katıldı.


Partililere ilk önce CHP Merkez İlçe Başkanı Alaeddin Duran, seslendi. İlerleyen süreçte heyecanlı bir parti içi seçime gireceklerine dikkat çekerek süreç hakkında kısa bir bilgi verdi. Duran’ın ardından CHP İl Başkanı Mustafa İzgin, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlarken Müslüman dünyasının derin acılar yaşadığını vurguladı.

Törende CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da bir konuşma yaptı. Özcan, sözlerine Düzcelileri seçimde CHP’de meydana getirdikleri artıştan dolayı tebrik ederek başlarken alınan sonucun CHP’nin Düzce’deki tabanının MHP’den fazla olduğunu gösterdiğini belirtti. Kasın ayında yapılacak olası erken seçimle Düzce’nin milletvekili çıkarmaya en yakın illerden olduğunu dile getiren Özcan, Düzce’de yaptıkları mitingi daha erken yapmış olmaları halinde milletvekili çıkartma şanslarının yüksek olabileceğini kaydetti.

FIRSATI BAHÇELİ YÜZÜNDEN KAÇIRDIK
Ankara’daki gelişmelerle ilgili partililere bilgi vererek açıklamalarına devam eden Özcan, seçimde vatandaşın tek parti tarafından yönetilmek istemediğini, vatandaşın uzlaşı kültürünün egemen olduğu bir oluşumu tercih ettiğini söyleyerek MHP Lider Devlet Bahçeli’ye yüklendi. Bahçeli’nin seçim sonuçlarının açıklandığı akşam ve sonraki günler inanılmaz bir tavır içerisine girdiğini dile getirdi. “Sayın Bahçeli’nin bu tutumu yüzünden Türkiye’de arzu edilen bir koalisyon kurulamadı. Arzu edilen ilk seçenek CHP ve MHP’nin kuracağı HDP’nin dışarıda kalacağı ama sadece geçmişin hesabının sorulacağı kerhen destek vereceği bir koalisyon olacaktı. Bu fırsatı maalesef Sayın Bahçeli yüzünden kaçırdık. Bu noktada tabanımız çok tepkili. Burada yapılan hataları sadece Bahçeli’nin hataları olarak görüyorum. Onun bu tutumu yüzünden Türkiye çok şey kaybediyor.”


TABANIMIZIN KAFASI KARIŞIK
Konuşmasında ‘Bizim tabanımızın kafası karışık.’ cümlesini sarf eden Özcan, durumu açıklığa kavuştururken kişisel düşüncesini de söyledi. “Türkiye’nin değişik illerinde aynı durum var. Bir kısım partilimiz ‘Acaba biz bunlarla koalisyon yaparsak geçmişte yapılan hırsızlıkların üzerini kapatmış mı oluruz? Böyle bir anlamda yapılanlara ortak mı olmuş oluruz?’ şeklinde düşünen partililerimiz var. Bir kısım partilimizde diyor ki ‘Siyaset iktidar olmak için yapılır’ diyor. Benim kendi düşüncemde Ak Partiyle koalisyon gönlümden geçmiyor. Mantıken bakıyorum, çok fazla bir şey değişmeyeceğini, sokaktaki vatandaşın seçim istemediğini görüyorum.”

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ YÜKSEK
Cumhurbaşkanının iktidarı tek başına tekrar eline almak için Türkiye’yi erken seçimle riske ettiğini belirten Özcan, Cumhurbaşkanının görevde kaldığı sürece erken seçim ihtimalinin yüksek olduğunu aktardı.

İL BAŞKANLIĞINA ADAY SAYISI ARTAR
CHP eski İl Başkanı Müjgan Çakman’ın istifasının ardından Düzce’de yaşanan durum ve CHP’nin kendi seçimleri için açıklama yapan Özcan, erken seçim olduğu takdirde mevcut yönetimlerle devam edilmesi gerektiğini belirtti. İl başkanlığı seçimlerine CHP’nin koalisyon ortağı olması durumunda çok fazla adayın başvuracağını açıkladı.

Haber:Y.SEVER