Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin Düzce teşkilatı ile istişarelerde bulunmak üzere Düzce’ye geldi. Altay, basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Altay iki sebeple Düzce’ye geldiğini söyledi.

CHP EN BÜYÜK SÜRPRİZİ DÜZCE’DE YAPACAK!

Altay, “Birincisi düzce ile ilgili enteresan haberler bize intikal ediliyor. Bunu görelim bilgi edinelim diyoruz. CHP en büyük sürprizi Düzce’de yapacağı ilişkin bilgiler var. Bunu yerinde görelim bu heyecanı arkadaşlarımızla paylaşım diye geldik. Yeni bir il olmasına karşın Düzce hak ettiği payı almış değil. Diğer yeni illerle kıyasladığımızda çok ilginç bir vaka. Meclis tutanaklaraına baktığınızda Düzce adının hiç geçmediğini göreceksiniz. Bazı illerin adı beş yüz kere, bin kere geçmiştir. Düzce adını TBMM’de geçtiğine tanık olmadım.” dedi.

Altay, CHP’nin Düzce adaylarının isimlerinden yola çıkarak esprili tespitler yaptı.“Zafer bey bizi “zafer”e taşıyacak. Ali Fuat Şaşoğlu Ak Parti’yi ‘şaş’ırtacak , ömer taşlı arkadaşımızda son ‘taş’ı atmış olacak.”

Düzce’de birinci parti olacaklarının altını çizen Altay, AK Parti’nin düşüşte olduğunu Düzce’de kendini gösterdiğini vurguladı. Altay, İstanbul Kartal’da 11 Nisan saat 14.00’de 7 Haziran seçimlerinin startını vereceğini de duyurdu.

ÜÇ BAŞLIK SIRALADI

Gündeme ilişkin konuşan Altay, Türkiye’de yaşanan sorunları 3 ana başlıkta topladı.

Altay, “ bir, Türkiye’de demokrasi daralıyor, 2, ekonomi kırılıyor, 3;  dış politikada itibarsızlaşma süreci devam ediyor. Adalet ve kalkınma partisi Türkiye’de Temel hak ve özgürlükleri sıfırladı. İç güvenlik yasasında kanunlaşmasıyla Türkiye’de hepimizin özel hayatı temel hak ve özgürlükleri saraydaki diktatörün iki dudağının arasında. 7 Haziran’da bu yasaya boyun eğmeyeceğini ve sandıkta yıkacağını inanıyorum.”dedi.

SİLAHLARIN GÖLGESİNDE BARIŞ OLMAZ

Altay çözüm süreci ile ilgili de görüşlerini aktardı.

Altay, “Kürt sorunu kabul ediyoruz. Ancak Kürt sorunu kaynaklı yada dış kaynaklı bilemem ama terör sorunu vardır. Terörden kurtulmaz. Silahların gölgesinde barış olmaz. PKK silahları kaldırmalı. Kürt sorunu kandil İmralı ve Tayyip Erdoğan üçgenin hapsedilmiş haldedir. Bu üçgende çözülemez. Kürt sonun çözüleceği tek adres TBMM’dir.”diye konuştu.

HABER;S.KAŞKIR