Gümüşova,Çilimli ve Yığılca kongrelerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Kongresi Akçakoca Belediye salonunda yapıldı. Kongreye CHP parti Meclis üyesi Av.Gül Çiftçi ve Ankara İl Başkan yardımcısı Berkay Gökçınar'da katılım sağladı. Divan başkanlığını PM üyesi Gül Çiftçi yönetti. Blog liste ile seçime gitmek için Turan Güler 19,Hamdi Deniz ise 24 imzalı önerge ile divana gitti.Blog liste ile gidilen ve 87 delegesi bulunan Akçakoca teşkilatı seçimlerinde iki aday yarıştı.

Kongrede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sezgin Tanrıkulu, Tekin Bingöl,Muharrem İnce,Tanju Özcan,Aylin Nazlıaka ve 26.dönem Milletvekili adayı Zafer Teber'in kutlama mesajları okundu. Eski İl Başkan'ı ve parti büyüğü Nurettin Özcan iyi bir seçim olması dileklerinde bulunduktan sonra kürsüye 26. Dönem vekil adayı Zekeriya Yanmaz çıktı. Yanmaz “Atatürk’ün “2. Büyük eserim” dediği Cumhuriyet Halk Partisi fikir ve ideoloji partisidir.”dedi. Yanmaz, Yeni oluşacak yönetime başarılar diledikten sonra, iki başkan adayı konuşma yaptı.

Hesap ve faaliyet raporları oy birliği ile ibra edildi. yönetim kurulu ve Başkan seçimine geçildi. 2015 yılı ilçe Başkan'ı Hamdi Deniz ve 2011 yılı ilçe Başkan'ı Turan Güler'in aday olduğu kongrede 45-38'e Turan Güler yeni ilçe Başkan'ı seçildi.

Haber; S. KAŞKIR