Türkiye genelinde olağan kongrelerin zamanının gelmesi nedeniyle il ve ilçe yönetimlerinin yenilendiği CHP’de,  Düzce’nin ilçelerinde yapılan kongreler, Kaynaşlı ve Akçakoca’da yapılan seçimlerle tamamlandı.

Kaynaşlı’da seçime tek listeyle giden Hüseyin Çapar yeni ilçe başkanı seçilirken, Akçakoca’da yapılan, CHP’lilerin büyük ilgi gösterdiği kalabalık kongrede ilçe başkanı Selçuk Yanmaz tek listeyle gittiği seçimi kazanarak yeniden göreve getirildi. Akçakoca’nın seçtiği 14 il delegesinin 8’inin bayanlardan oluşması da dikkat çekti. Kaynaşlı’daki seçimlerde Eski Başkan Cemal Çapar’ın aday olmadığı, yeni seçilen Hüseyin Çapar’ın ise Cemal Çapar’ın kardeşi olduğu öğrenildi.

Şimdi dikkatler 13 Ocak tarihinde yapılacak olan ve görevdeki başkan Kerim Görün’ün aday olmadığı Merkez ilçe Başkanlığı için yapılacak kongreye çevrilirken, kongrede ilçe başkanlığı için Çetin Bektaş ve Saim Aksöz’ün aday olduğu bildiriliyor.

Merkez ilçe Başkanı’nın da belirlenmesi ile sırayı, Ahmet Ölmez’in aday olmayacağını açıkladığı CHP Düzce İl başkanı’nın kim olacağının belirleneceği il kongresi alacak. Şu anda bu kongre için adaylığını açıklayan olmadı.

Bilindiği gibi daha evvel ilçelerde gerçekleştirilen  kongrelerde Gümüşova’da Mustafa Bostancı, Çilimli’de ise Cemil Tınaz yeniden seçilmiş, CHP Cumayeri İlçe Başkanlığı’na  Ali Şahin, Yığılca İlçe Teşkilatı Başkanlığı’na Ahmet Kartal, Gölyaka İlçe Teşkilatı Başkanlığı’na ise Ali Gök oy kullanan delegeler tarafından partilerinin ilçe başkanlıklarını yürütmek üzere görevlendirilmişlerdi.