Yerel seçimlere az bir süre kala Cumhuriyet Halk Partisi'nde de ihraç sesleri yükselmeye başladı. Bugün basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut'a karşı CHP ve AKP'nin birleştiği söylentilerini yalanlayarak, “CHP seçimlere kendi adaylarıyla girecektir. Bu nedenle kimseyle birleşmemiz söz konusu olamaz. Biz adaylarımıza güveniyoruz. Ortalıkta Başkan gibi dolaşan adaylara sesleniyorum. Övünmek yerine yapacakları faaliyetlerden bahsetsinler.” şeklinde konuştu.

CHP'de ihraç kararları

Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut'a karşı CHP Konuralp İlçe Başkanı Taci Özdemir'in AK Parti'yle anlaşması haberlerine de cevap veren Tozan, “Böyle bir durumun olduğunu öğrendik. Bu nedenle Konuralp İlçe Başkanı Taci Özdemir'i partiden ihraç ettik. Diğer taraftan partimizin yönetiminde olupta AK Parti'nin meclis üyesi listesinde olan Binnaz Özdemir hakkında da parti yönetimi tarafından soruşturma açılmıştır. Onun da partiden ihraç edilmesi söz konusu olabilir.” ifadelerini kullandı.

“Kendi içinde sorunları olan bir teşkilat.”

AK Parti'de hafta içinde yaşanan AK Parti Kaynaşlı İlçe Teşkilatındaki istifalar ve beraberinde gelişen olaylara da değinen Tozan, “Yüksek Seçim Kurulu'na İlçe Teşkilatı ayrı il teşkilatı ayrı listelerle geliyor. Saat 17.00'a yaklaşırken bile adaylarını kesinleştiremeyen bir İktidarla karşı karşıyayız. Daha kendi içlerindeki sorunları çözemiyorlar. Böyle bir partinin Düzce'yi yönettiğini bilmek gerçekten çok tuhaf.” ifadelerini kullandı.